Webinaari koneenpiirustuksen perusstandardeista (uusinta helmikuulta) 16.3. klo 9-10.30

Webinaari koneenpiirustuksen perusstandardeista (uusinta helmikuulta) 16.3. klo 9-10.30

datakuva
METSTA järjestää yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja SFS:n kanssa maksuttoman webinaarin koneenpiirustuksista. Webinaari järjestettiin edellisen kerran helmikuussa, ja suuren kysynnän vuoksi se uusitaan tiistaina 16.3. klo 9-10.30. Tilaisuudessa tutustutaan uuteen perusstandardisarjaan SFS EN-ISO 128, tehdään katsaus muihin olennaisiin teknisissä piirustuksissa tarvittaviin standardeihin ja keskustellaan standardiasetusten määrittämisestä CAD-järjestelmissä ja kouluttamisesta.

Vaikka tekniset piirustukset laaditaan nykyään CAD-ohjelmistoilla, suunnittelijoiden on hallittava standardisoidut koneenpiirustuksen säännöt. Piirustukset muodostavat olennaisen osan yrityksen dokumentaatiota, ja niiden oikeellisuus ja yksiselitteisyys on ehdottoman tärkeää.

Suomessa ja EU-alueella käytetään lähinnä ISOn laatimia teknisen piirustuksen standardeja. Tärkeimmät säännöt esitetään standardisarjassa ISO 128. Se on juuri julkaistu uudistettuna ja saatavilla myös suomenkielisenä SFS-standardina. Asiaan liittyy muitakin tärkeitä standardeja.

Keskustelemme webinaarissa myös standardiasetusten määrittämisestä CAD-järjestelmissä ja koneenpiirustuksen kouluttamisesta.

Tapahtuman järjestää SFS:n toimialayhteisö Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry METSTAn tekninen komitea K 290, joka seuraa teknisen tuotedokumentoinnin ja toleranssien standardisointia. 

Ohjelma

  • Uudistettu ISO 128 ja muut teknisen tuotedokumentoinnin standardit
    J-P Rapinoja, asiantuntija, METSTA ry
  • Näin otat uudistuneet merkinnät haltuun – Opiskelu AVOIN AMK:ssa
    Antti Henell, lehtori, JAMK
  • Monta tapaa hankkia standardeja
    Pirjetta Laine, liiketoimintajohtaja, SFS ry

Ilmoittaudu webinaariin 15.3.2021 mennessä tästä

Lisätietoja: Jukka-Pekka Rapinoja, METSTA (etunimi.sukunimi@metsta.fi)

Webinaari
Tapahtuman aika
-

Aiheeseen liittyvää