Kulkuneuvot

Kulkuneuvot

valmetpic2.jpg

Kulkuneuvot -toimialaryhmä jakoi vuonna 2022 stipendejä yhteensä 20 000 euroa

Teknologiateollisuuden Kulkuneuvot -toimialaryhmä myöntää vuosittain stipendejä tavoitteenaan tukea kulkuneuvovalmistuksen osaamisen säilymistä ja kehittymistä Suomessa. Stipendeillä palkitaan opiskelijoiden tai opiskelijaryhmien tekemiä kulkuneuvoteollisuuteen liittyviä innovaatioita, opinnäytetöitä tai projekteja.

Vuoden 2022 hakemusten arvioinnissa tarkasteltiin kokonaisuuksia, mutta painotettiin erityisesti esitettyjen ratkaisujen merkitystä pyrittäessä lisäämään energia- ja kustannustehokkuutta kulkuneuvoteollisuuden tulevaisuuden sovelluskohteissa.

Tutkimus tai innovaatio voi esimerkiksi liittyä uudenlaiseen suunnitteluprosessiin, innovatiiviseen materiaalien käyttöön ja kehitykseen, valmistusmenetelmien kehitykseen, energian tuottamiseen tai energian kulutuksen vähentämiseen mukaan lukien näiden matemaattinen mallinnus.

Vuonna 2022 myönnetyt stipendit

Tampereen ammattikorkeakoulun "Tampere Formula Student TFS23" -projektille on myönnetty 6 000 €:n stipendi.

Lappeenrannan yliopiston "JHC Ukkonen sähkökilpamoottoripyörä" -projektille on myönnetty 6 000 €:n stipendi.

Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan "Ice Riderzzz" -projektille on myönnetty 3 000 €:n stipendi.

Sampo Laineen "Vääntövärähtelyt sähkökäyttöisissä voimansiirtolinjoissa" -diplomityölle on myönnetty 2 500 €:n stipendi.

Johannes Einolanderille "Sähköautojen kaksisuuntaisen latauksen hyödyntäminen asuinrakennusten resilienssin kannalta pakkasolosuhteissa" -väitöstutkimukselle on myönnetty 2 500 €:n stipendi.

 

Lisätietoja
Heikki Karsimus
Johtava asiantuntija, liikenne ja teknologiat, puh. 040 564 9020