Työmarkkinat

Uudistuva teknologiateollisuus on aina tarjonnut hyviä töitä suomalaisille ja työn kautta hyvinvointia yhteiskunnallemme.

Teknologiateollisuus työllistää suoraan noin 310 000 suomalaista. Yksi teknologiayritys synnyttää ympärilleen runsaasti muuta liiketoimintaa – 10 teknologiateollisuuden omaa työpaikkaa luo 11 lisätyöpaikkaa muualle talouteen.

Yritykset ja työntekijät maksavat veroja, joilla kustannetaan julkisen sektorin palvelut. Näitä ovat esimerkiksi terveys- ja sosiaalihuolto sekä opetus- ja koulutustoimi.

Jokaisen suomalaisen hyvinvointi riippuu teknologiayritysten kansainvälisestä kilpailukyvystä.

Suomen talous oli pitkään heikossa tilassa, ja tämä näkyy yhä edelleen myös teknologiateollisuudessa. Viime vuosina on tapahtunut kuitenkin vihdoin käänne parempaan. Kaikkien suomalaisten kannalta on elintärkeää, että vientialat ja niiden kärjessä teknologiateollisuus menestyvät jatkossa ja pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa. Näin varmistamme riittävät vientitulot ja hyvinvoinnin maksupohjan.

Työehdoista päättäminen yrityksissä ja työpaikoilla lisää tuottavuutta, kannattavuutta, työhyvinvointia ja toiminnan joustavuutta. Nopeasti reagoivassa taloudessa yritykset eivät pärjää, jos sääntely on liian jäykkää ja rajoittavaa.

Myös poliittisten päättäjien tulee huolehtia siitä, että yritykset pystyvät toimimaan Suomessa, tarjoamaan suomalaisille veronmaksajille työtä ja kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla.