Älykäs ja avoin Eurooppa - kestävän kasvun avaimet

Älykäs ja avoin Eurooppa - kestävän kasvun avaimet

european-commission.jpg
Puhumme sitten yritysten digiloikasta, ilmastonmuutoksen hillitsemisestä, työperäisestä maahanmuutosta, energiajärjestelmän kehittämisestä tai uusien teknologioiden läpimurrosta, on EU:n politiikalla keskeinen vaikutus lopputulokseen.

Teknologiateollisuus on aktiivinen EU-politiikkaan vaikuttaja, sillä lähes kaikki yrityksiä koskeva lainsäädäntö ja politiikka saa alkunsa Brysselistä. Isoon pyörään on helpompi vaikuttaa sen alkumetreillä. Myös yritysrahoitusta ja valtiontukia koskevat linjaukset palvelisivat puhtaasti kilpailijamaita, ellemme olisi samoissa pöydissä edustamassa suoraan itseämme.

Teknologiateollisuuden tavoitteena on, että suomalaiset vientiyritykset, pienet ja suuret pystyvät kilpailemaan globaalien jättien rinnalla ja siksi pitkäjänteistä EU-vaikuttamista tulee tehdä systemaattisesti. EU:n ja sen jäsenmaiden kilpailukyvystä tulee huolehtia. On varmistettava, että onnistumme teknologisessa murroksessa, jossa uuden luominen ja osaamispääoman lisääminen ovat avainasemassa. 

Teknologiateollisuus korostaa EU:n komission toukokuussa 2021 julkistaman teollisuusstrategian toimeenpanossa toimia, jotka vauhdittavat EU:n uudistamista ja kilpailukykyä:

 

 

Työmarkkinapolitiikka ja EU-vaikuttaminen

EK:n tiivistelmä minipalkasta (pdf)