Finnish Advanced Manufacturing Network -webinaari 29.1.2021

Finnish Advanced Manufacturing Network -webinaari 29.1.2021

koulutukset
Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritykset ovat tehneet aloitteen suomalaisen valmistavan teollisuuden teknologia- ja innovaatioverkoston perustamiseksi. Tämän Finnish Advanced Manufacturing Networkin tarkoituksena olisi parantaa yritystemme kilpailukykyä luomalla uutta osaamista sekä tuomalla uusimpia teknologioita paremmin yritysten ulottuville. Webinaarissa käsitellään yrityskyselyn tuloksia ja päätetään etenemisestä asiassa.

Teknologiateollisuudessa on käynnissä työ, jonka tavoitteena on synnyttää Suomeen valmistavan teollisuuden yritysvetoinen yhteistyöverkosto (Finnish Advanced Manufacturing Network) parantamaan yritysten globaalia kilpailukykyä ja vauhdittamaan teollisuuden uudistumista.

Olemme selvittäneet verkoston perustamista syksyllä 2020 ja haastatelleet noin 30 jäsenyritystä aiheesta. Olemme tehneet jäsenyrityksille kyselyn, jonka tarkoituksena oli jalostaa syksyn selvityksessä tuotettua toiminta-ajatusta.

Finnish Advanced Manufacturing Network (FAMN) -verkoston tavoitteena on parantaa yritysten kilpailukykyä, vauhdittaa yritysten kestävää uudistumista ja digitalisaatiota sekä nostaa suomalaisen osaamisen, tutkimuksen ja koulutuksen tasoa pitkäjänteisesti. Tämä webinaari esittelee jäsenkyselyn tuloksia sekä verkoston käynnistämisen seuraavia askeleita. Tilaisuuden yleisöllä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Webinaarin ohjelma:

Avaussanat (5 min)
Toimitusjohtaja Jaakko Hirvola, Teknologiateollisuus ry
Ohjausryhmän puheenjohtajan puheenvuoro (5 min)
Toimitusjohtaja Janne Öhman, Siemens Oy
Advanced Manufacturing Network-esiselvityksen esittely (20 min)
Liiketoimintajohtaja Pekka Pokela, Gaia Consulting Oy
Teknologiateollisuuden jäsenkyselyn tulokset (20 min)
Vanhempi asiantuntija Santeri Palomäki, Gaia Consulting Oy
Q&A, keskustelu (20 min)
Keskustelun vetäjinä Matti Mannonen ja Heikki Kuutti Uusitalo Teknologiateollisuudesta
Päätös etenemisestä ja yritysedustajien task forcen perustaminen sekä perustavan kokouksen koolle kutsuminen (20 min)

Lisätietoa verkostosta löydät tästä SlideShare-esityksestä sekä innovaatiopolitiikan päällikkö Heikki Kuutti Uusitalolta, heikki.kuutti.uusitalo@teknologiateollisuus.fi.

Virtuaalinen
Tapahtuman aika
-

Aiheeseen liittyvää