Tämä toimii -hahmot
Tiedote

Tämä toimii! -teknologiakasvatusprojekti lahjoitetaan kaikille maailman ekaluokkalaisille ja heidän opettajilleen

5.10.2020 klo 12.00
Teknologiateollisuus lanseerasi elokuussa maksuttoman Tämä toimii! -teknologiakasvatusprojektin kaikille Suomen ekaluokkalaisille. YK:n Kansainvälisen opettajien päivän kunniaksi Teknologiateollisuus lahjoittaa oppimiskokonaisuuden englanninkielisen This works! -version koko maailman opettajien hyödynnettäväksi. Swahilin- ja espanjankieliset materiaalit ovat maailmalla jo työn alla.

Tämä toimii! on seitsemän viikon mittainen, monialainen oppimiskokonaisuus, jossa ekaluokkalaiset pääsevät satuhahmojen johdolla ratkomaan matemaattisia ongelmia ja rakentamaan liikkuvan koneen. Projekti lisää lasten ymmärrystä teknologiasta, kehittää luovaa ongelmanratkaisukykyä ja kannustaa suunnittelemaan myös itse.   

”Tulevaisuuden isoja globaaleja haasteita ratkaistaan teknologiaosaamisella yhdessä ja ympäri maailmaaa – on tärkeää, että kaikki maailman ekaluokkalaiset saavat ymmärrystä teknologiasta ja siitä, mitä sillä voi saada aikaan. Paraskin opettaja tarvitsee opettamisen tueksi laadukkaat materiaalit”, Teknologiateollisuuden koulutusjohtaja Leena Pöntynen sanoo.  

Peter Vesterbackan perustama Fun Academy on antanut NASAn kanssa tiedekasvatukseen kehitetyt animaatiohahmonsa Tämä toimii! -projektin käyttöön. Fun Academy vie Teknologiateollisuuden lahjoitusta maailmalle voittoa tavoittelemattomasti.  

”Tämä Toimii! on loistava esimerkki juuri sellaisesta yhteisestä tekemisestä, jota tarvitaan Suomessa ja maailmalla. Opettajien kehittämä ohjelma opettajille, jota on mukana mahdollistamassa koko teknologiateollisuus. Ekaluokkalaiset oppivat yhdessä tekemällä, että he osaavat tehdä mitä vain”, sanoo Peter Vesterbacka.  

Peter Vesterbacka (Fun Academyn perustaja) ja Leena Pöntynen (Teknologiateollisuuden koulutusjohtaja) kertovat lahjoituksesta. 

Projekti on jo herättänyt kiinnostusta esimerkiksi Afrikassa. Tavoitteena on löytää kaikista maista toimijat, joilla on kykyä innostaa mahdollisimman monta ekaluokkalaista osallistumaan opettajiensa kanssa teknologiaprojektiin. Tiimi on parhaillaan valmistautumassa projektin kääntämiseen swahiliksi ja espanjaksi. 

Oppimispaketti on helposti muokattavissa ja sopii maailman erilaisten koulujen arkeen – toiminnan voi sisällyttää koulupäivään tai järjestää esimerkiksi iltapäivä- tai viikonloppukerhona. Tämä toimii! -projektin kaikissa materiaaleissa on myös ohjeet ohjelman toteuttamiseen etäopetuksessa tai etäoppimisen harjoitteluun lähiopetuksessa. 

Koronan vaikutukset näkyvät useimmissa maissa siten, että etäopetukseen soveltuville ratkaisuille on kova kysyntä. Kiinnostus Tämä toimiin! englanninkielistä versiota kohtaan onkin ollut suurta esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Trinidad ja Tobagossa, joissa pohditaan parhaillaan, miten oppimateriaaleja saadaan jaettua koteihin.  

  • Oppimisprojektin englanninkielinen sivusto: www.thisworks.fi 

  • Miksi maailma tarvitsee Tämä toimii! -teknologiakasvatusprojektia? Katso Peter Vesterbackan, Leena Pöntysen ja Opetushallituksen puheenjohtajan Olli-Pekka Heinosen englanninkielinen keskustelu aiheesta.  

Lisätiedot: 

Koulutusjohtaja Leena Pöntynen, puh. 040 1306 113
leena.pontynen@teknologiateollisuus.fi, twitter: @leenapontynen 

 

Teksti on mukana lokakuun uutiskirjeessä.