Kokoonpanoa tehtaalla, kuvassa kädet työssä
Uutinen

Teknologiateollisuuteen uusi laaja poliittinen lakko helmikuun puolivälissä

Teollisuusliitto on uudesta, laajasta poliittisesta lakosta muun muassa teknologiateollisuuteen 14.–16. helmikuuta. Mukana ovat myös Sähköliitto ja ammattiliitto Pro. Lakkojen piirissä on eri toimialoilla yli 60 000 teollisuuden työntekijää.

Ammattiliitot vastustavat toimillaan maan hallituksen sosiaaliturva- ja työmarkkinauudistuksia.

Teollisuusliitto ja Sähköliitto ovat ilmoittaneet 2.2. uusista, laajoista poliittisista lakoista, jotka kohdistuvat useille teollisuuden toimialoille. Työnseisaukset ovat kestoltaan kolmipäiväisiä ja ne toteutetaan 14.–16.2.

– Yrityksissä on muutosneuvotteluita ja lomautuksia päällä, ja tilanne on vaikea tilausten ja kysynnän heikkenemisen vuoksi. Jokainen uusi lakkotoimi synkentää yritysten ja työllisyyden näkymiä entisestään. Aina kun viennin toimintaa ehdoin tahdoin heikennetään, on viimesijainen kärsijä suomalainen työntekijä, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi

Listan teollisuutta koskevista poliittisen lakon kohteista 14.–16. helmikuuta löydät Teollisuusliiton sivuilta.

Myös Sähköliitto on ilmoittanut samaan aikaan järjestettävästä poliittisesta työnseisauksesta, joka koskee kaikkia Sähköistys- ja sähköasennusalan, Huolto- ja kunnossapitoalan, Sähköalan TES Energia-ICT-Verkosto työehtosopimuksilla tehtäviä töitä. Lakon kohteet löydät oheisesta liitteestä.

Ammattiliitto Pro ilmoitti sekin 2. helmikuuta uudesta poliittisesta työnseisauksesta. Pron lakko koskee työvuoroja, jotka alkavat 14.2.2024 klo 00:00 ja päättyvät 16.2.2024 kello 24:00 niissä toimipaikoissa, joissa noudatetaan teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimusta. Pron ilmoituksen mukaan työnseisaus koskee myös muiden yritysten palveluksessa olevia toimihenkilöitä, jotka työskentelevät asianomaisissa toimipaikoissa edellä mainitun työehtosopimuksen mukaisissa tehtävissä.

Myös keskeiset satamaoperaattorit ovat lakossa. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT järjestää poliittisen lakon 14.–16. helmikuuta. Listan lakon kohteista löydät AKT:n sivuilta.

Rakennusliitto osallistuu Teollisuusliiton julistamaan poliittiseen lakkoon 14.–16. helmikuuta pysäyttämällä kaikkien Rakennusliiton sopimusalojen työt seuraavilla kaivos- ja tehdasalueilla:

  • Agnico Eagle Finland, Kittilän kaivos
  • Boliden Kevitsa Mining, Sodankylän kaivos
  • Outokumpu Chrome, Kemin kaivos
  • Outokumpu Chrome, Tornion tehdas
  • Outokumpu Stainless Steel, Tornio
  • SSAB Europe, Raahen tehdas

Tarkemmat toimintaohjeet poliittisiin työtaisteluihin liittyen löydät työsuhdepalvelustamme osoitteesta tyosuhdepalvelu.fi.

Sivua on päivitetty 9

12.2. 2024.