Ihmisiä keskustelemassa työpaikalla.
Uutinen

Teknologia-alan toimijat hakevat yhdessä ratkaisuja työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen

Teknologiateollisuus, Ammattiliitto Pro ja YTN käynnistävät yhteistyön, jolla haetaan konkreettisia ratkaisuja työhyvinvoinnin nostoon ja sitä kautta toimialan tuottavuuden vahvistamiseen.

Teknologiateollisuus on yksi Suomen tärkeimmistä työllistäjistä, ja sen menestys heijastuu koko kansantalouteen. Työn tuottavuuden vahvistamiseksi haetaan alalla laajasti keinoja, ja työhyvinvoinnilla on tässä tärkeä rooli.

– Hyvinvoinnin ja työssäjaksamisen strateginen merkitys on noussut yhä vahvemmin esiin yritysten kanssa käymissämme keskusteluissa. Tukemalla työyhteisöjen hyvinvointia vaikutamme siihen, että suomalainen vientiteollisuus menestyy maailmanmarkkinoilla, sanoo Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

Syksyllä käynnistyvä laaja vuoropuhelu tähtää työhyvinvoinnin kehittämiseen laajalla yhteistyöllä työmarkkinatoimijoiden ja asiantuntijoiden kesken. Uusien ratkaisujen etsinnässä hyödynnetään hallitusohjelmaan kuuluvan TYÖ2030-ohjelman kehittämää Tulevaisuusvuoropuhelu -menetelmää. Menetelmä tuo yhteen tutkittua tietoa, kolmikantaisen yhteistyön sekä laajan työpaikkojen tuen kehittämiseen.

Ensimmäinen keskustelu järjestetään lokakuussa ja viimeinen joulukuussa. Keskustelu käynnistyy yhteisen tilannekuvan rakentamisella, ja se etenee nopeasti kohti konkreettisia keinoja. Vuoropuheluun kutsutaan yritysten ja liittojen edustajia, asiantuntijoita ja työhyvinvoinnin tutkijoita. 

Ilmoittaudu kaikille avoimeen, 7. lokakuuta järjestettävään starttiwebinaariin tästä.

Lue uutinen kokonaisuudessaan Työterveyslaitoksen nettisivuilta.

Lisätiedot:

Sauli Holappa, johtava Asiantuntija, työelämän kehittäminen, puh. 044 788 9887, sauli.holappa@teknologiateollisuus.fi