Energiatehokkuussopimus 2017–2025

Energiatehokkuussopimus 2017–2025

Suomessa on jo lähes 500 yritystä, jotka ovat solmineet energiatehokkuussopimuksen ja sitoutuneet tehostamaan energiankäyttöään. Teknologiateollisuus on mukana talkoissa.

Energiatehokkuussopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut EU:n energiatehokkuusvelvoitteet ilman uutta lainsäädäntöä tai muita pakollisia toimenpiteitä. Fiksu ja tehokas energiankäyttö parantaa liiketoiminnan kannattavuutta ja mahdollistaa kustannustehokkaan ja kilpailukykyisen tuotannon. Suomessa on jo lähes 500 yritystä, jotka ovat solmineet energiatehokkuussopimuksen ja sitoutuneet tehostamaan energiankäyttöään.

Energiatehokkuussopimukseen liittyneellä yrityksellä on mahdollisuus saada valtion tukea energiatehokkuusinvestoinneille. Jos yritys on ympäristölupavelvollinen, se välttyy myös erillisiltä energiatehokkuusvaatimuksilta ympäristöluvissa. Lisäksi sopimukseen liittyneet Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritykset saavat maksutonta energiatehokkuusneuvontaa Motivasta.

Vuosien 2008–2016 energiatehokkuussopimus oli menestys

Edellisellä kaudelle sopimukseen liittyi 124 (keskisuurta) teknologiateollisuuden yritystä, ja toivomme, että mahdollisimman moni yritys liittyisi myös uuteen sopimukseen. Teknologiateollisuuden toimenpideohjelma löytyy täältä. Tulosta liittymislomake kahtena kappaleena täytettynä ja lähetä molemmat lomakkeet allekirjoitettuna Teknologiateollisuuteen, ja hyödynnä sopimuksen antamia etuja.

Yksityiskohtaisia tietoja sopimuksesta ja Teknologiateollisuuden toimenpideohjelmasta löytyy energiatehokkuussopimuksen nettisivuilta. Katso myös video sopimuksesta.

Lisätietoja: 

Asiantuntija Patrick Frostell

puh. 040 830 1640

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi