Tukea työsuhdeasioihin

shutterstock_498354238.jpg

Neuvomme ja opastamme jäsenyrityksiämme työsuhdeasioissa. Palvelutarjontamme on laaja. Esimerkiksi Työsuhdepalvelu.fi -verkkopalvelusta löytyy kattavasti tietoa alan työehtosopimuksista, ohjeita palkanlaskennasta, palkkarakenteesta ja muista työsuhdeasioista, tietoa lainsäädännön soveltamisesta ja käytännön esimerkkejä. Tavoitteena on, että jäsenyritysten valmiudet sopia asioista paikallisesti paranevat.

Lisäksi konsultoimme ja koulutamme työsuhdeasioissa. Puhelinneuvontamme auttaa erityiskysymyksissä. Teknologiateollisuus ry edustaa jäseniään myös työtuomioistuinprosesseissa.

Työsuhdepalvelu.fi

Työsuhdepalvelu.fi on teknologiateollisuuden työsuhde- ja palkkausasioiden tietopankki. Uusitulta Työsuhdepalvelu.fi-sivustolta löytyvät muun muassa:

  • alan työehtosopimukset
  • ohjeita palkanlaskennasta, palkkarakenteesta ja muista työsuhdeasioista
  • tietoa lainsäädännön soveltamisesta
  • käytännön esimerkkejä

Kenelle?

Teknologiateollisuuden jäsenyritysten työsuhde- ja palkanlaskenta-asioita hoitaville henkilöille.

Mitä hyödyt?

  • Verkkopalvelu on aina käytettävissäsi
  • Saat ajantasaista tietoa nopeasti, helposti ja kirjallisessa muodossa sitä mukaa kun ohjeet ja määräykset muuttuvat
  • Saat käyttöösi runsaasti esimerkkejä, jotka koskevat vaikkapa vuosilomia, ylityökorvauksia tai työntekijän sairastumiseen liittyvää palkanlaskentaa

Ota palvelu käyttöön!

Teknologiateollisuuden jäsenyrityksen edustajana saat palvelun käyttöösi veloituksetta. Luo tunnukset osoitteessa Työsuhdepalvelu.fi -> Luo tunukset.

Työmarkkinaneuvonta

Työmarkkinaneuvonnasta saat apua työsuhdeasioihin liittyvissä kysymyksissä. Katso ensin Työsuhdepalvelu.fi:stä löydätkö vastauksen kysymykseesi. Mikäli et löydä vastausta Työsuhdepalvelusta, Teknologiateollisuuden työmarkkinayksikön asiantuntijat ja aluepäälliköt auttavat.

Kenelle?

Palvelu on tarkoitettu jäsenyritysten työnantajaedustajille.

Miten?

Lähetä kysymyksesi täyttämällä lomake osoitteesta https://tyosuhdepaivystys.teknologiateollisuus.fi/

Otamme yhteyttä puhelimitse, ja tavoitteena on vastata kysymykseesi viimeistään seuraavana työpäivänä. Varmistathan, että lomakkeesta käyvät ilmi sovellettava työehtosopimus, yhteystietosi sekä tavoitettavuutesi. Otathan huomioon myös hyvän tietojenhallintatavan, etkä toimita sähköpostitse henkilötietoja.

Työ­suh­de­asioi­den puhelinpäivystys akuutteja kysymyksiä varten arkisin klo 9–16 numerossa 09 1923 222. (Päivystys on ruokatauolla 11.30–12.00). Myös alueyksikkömme neuvovat työsuhdeasioissa.

Palkanlaskentakurssit

Mitä hyödyt?

Kolmen päivän palkanlaskentakurssin jälkeen sinulla on kokonaiskuva Teknologiateollisuuden työntekijöitä tai toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen sisällöstä sekä työsopimuslain keskeisistä palkkahallinnon säännöksistä. Kurssin jälkeen osaat soveltaa tietoa käytännössä. 

Kenelle?

Palvelu on tarkoitettu Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritysten palkkahallinnossa työskenteleville henkilöille, jotka käsittelevät työntekijöiden tai toimihenkilöiden palkka-asioita.

Miten?

Kurssille osallistuvan tulee sitoutua yhtäjaksoiseen kolmen päivän koulutukseen. Tulevat kurssipäivät sekä hinnat löydät Koulutukset ja tilaisuudet -sivulta.

Työsuhdeasiat-kurssi

Mitä hyödyt?

Työsuhdeasioiden kurssilla opit perusteet Teknologiateollisuuden työehtosopimukseen liittyvien työsuhdemääräysten soveltamisesta ja paikallisen sopimisen mahdollisuuksista. Kurssilla pääset tapaamaan muita samoissa tehtävissä toimivia sekä jakamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä.

Kenelle?

Palvelu on tarkoitettu henkilöstöasioita hoitaville henkilöille, jotka työskentelevät Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksissä.

Miten?

Kurssille osallistuvan tulee sitoutua yhtäjaksoiseen kolmen päivän koulutukseen. Tulevat kurssipäivät sekä hinnat löydät Koulutukset ja tilaisuudet -sivulta.

Palkkarakenne- ja palkkausjärjestelmäkurssit

Mitä hyödyt?

Kurssin jälkeen sinulla on kokonaiskuva työehtosopimuksen mukaisesta palkkarakenteesta.

Kenelle?

Palvelu on tarkoitettu työnantajan ja työntekijöiden edustajille, jotka osallistuvat palkkarakenteen soveltamiseen ja ylläpitoon. Palkkarakennekurssi (Parake) on tarkoitettu Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sopimusta soveltaville henkilöille. Palkkausjärjestelmäkurssi (Mettova) on tarkoitettu Teknologiateollisuuden ja Ammattiliitto Pron sopimusta soveltaville henkilöille.

Miten?

Kurssille osallistuvan tulee sitoutua yhden päivän koulutukseen. Tulevat kurssipäivät sekä hinnat löydät Koulutukset ja tilaisuudet -sivulta.

Yrityskohtainen työsuhdekonsultointi ja -koulutus

Koulutamme työsuhde- ja palkkausasioista yrityksesi tarpeiden mukaisesti. Työmarkkina-asiantuntijamme räätälöi yrityskohtaisen kurssin tai koulutuksen sisällön yhdessä kanssanne. 

Mitä hyödyt?

Saat juuri tarpeeseenne vastaavaa koulutusta ja henkilökohtaista neuvontaa työmarkkina-asiantuntijalta. Kun koulutus suunnitellaan teidän tarpeisiinne, voitte keskittyä juuri teille tärkeisiin kysymyksiin. 

Kenelle?

Teknologiateollisuuden jäsenyrityksille.

Miten?

Ota yhteyttä tyosuhdepalvelu@teknologiateollisuus.fi, niin räätälöidään yrityksellesi sopiva koulutus! 

Erimielisyysasiat 

Teknologiateollisuus ratkaisee tarvittaessa työehtosopimukseen liittyviä erimielisyysasioita liittojen kesken työehtosopimuksen neuvottelujärjestyksen mukaisesti. Tarvittaessa Teknologiateollisuus myös hoitaa työtuomioistuinprosessin.

Kenelle?

Teknologiateollisuuden jäsenyrityksille.

Miten?

Tutustu liitteenä olevan erimielisyysmuistion ohjeisiin, täyttäkää se yrityksessä. Sen jälkeen postita se osoitteella Teknologiateollisuus ry, Työmarkkinat, PL 10, 00131 HELSINKI.

Erimielisyyslomake Teknologiateollisuus-Teollisuusliitto

Promemoria över meningsskiljaktigheter Teknologiindustrin-Industrifacket

Tietotekniikan palvelualojen erimielisyysmuistiolomake

Erimielisyysmuistio-lomakkeet löydät myös Työsuhdepalvelu.fi:stä.