Osaamistarpeet

Osaamistarpeet

sähkömiehiä
Teknologiateollisuus tuottaa tietoa teknologiateollisuuden ja sen eri toimialoilla toimivien yritysten osaajista ja osaamistarpeista. Tavoitteena on tukea jäsenyritysten, opetus- ja tiedehallinnon ja muiden sidosryhmien päätöksentekoa.

Teknologiateollisuus seuraa yritysten henkilöstön koulutustaustaa, keskeisille koulutusaloille hakeutumista ja opintojen läpäisyä. Yritysten osaamistarpeita kartoitetaan myös toimialojen ja alueiden tarpeiden mukaan. Tiedon lähteenä ovat mm. kyselyt ja haastattelut jäsenyrityksille sekä julkiset tilastot. Teknologiateollisuus tekee osaamistarveselvityksiä myös yhteistyössä sidosryhmien kanssa.
 

Lisätietoja:  

Katriina Emaus, @KatriinaEmaus
Asiantuntija, tiedontuotanto ja tilastot
puh. 0400 530 047

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

 

Katso myös:

 

 
  • Selvitimme jäsenyritystemme osaamis- ja osaajatarvetta. Tulokset ovat pysäyttäviä: teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa lisää vuoteen 2021 mennessä. Pelkästään ict-osaajia tarvitaan alamme yrityksiin tulevan neljän vuoden aikana noin 11 400 lisää. Teknologiateollisuus luo yli puolet maamme viennistä ja työllistää nyt Suo- messa noin 300 000 ihmistä. Teknologinen kehitys on suurin koulutusta ja osaamista tulevaisuudessa muokkaava ajuri, joka vaatii ripeitä ja moninaisia toimia. Olemme koonneet alla olevaan linjaukseen keskeisimmät ratkaisumme käsillä oleviin haasteisiin, joihin vastaaminen on kohtalonkysymys koko kansakunnalle.

           Teknologiateollisuuden Koulutus ja osaaminen -linjaus 2018