Tiedote

Työhyvinvointi työn alle teknologiateollisuudessa

Työkaari kantaa -hankkeen pilottiyritykset ovat lähteneet vauhdilla kehittämään työhyvinvointia. Hankkeessa haetaan kehitystä kaikenikäisten johtamisessa ja positiivisia muutoksia henkilöstön kokemassa työhyvinvoinnissa. Tavoitteena on saada mukaan vähintään 100 yritystä.

Ensimmäisenä mukaan lähteneelle Frankelle työhyvinvointiasiat eivät ole uusia, sillä niitä on kehitetty pitkäjänteisesti jo vuosia. "Uudessa hankkeessa näemme mahdollisuuden saada uusia tuulia ja uudenlaista sisältöä kehittämistoimintaamme työkaaren eri vaiheista. Työkaarimallin mukaisia toimia on jo toteutettu, mutta esimerkiksi työuran suunnitteluun voisi jatkossa kiinnittää enemmän huomiota", kiteyttää toimitusjohtaja Antero Asikainen.

Frankella on aktiivinen Hyvä työ -projektiryhmä, jossa on sekä johdon että henkilöstön edustus. Työsuojeluvaltuutettu Tuula Vokkolaisen mukaan ryhmä odottaa hankkeelta uutta draivia jo tähänkin mennessä vauhdikkaaseen menoonsa.

Lappeenrantalainen Flowrox Oy käynnisti Yksilötutka-kyselyn toukokuun alussa. Henkilöstöjohtaja Tommi Talasto pitää erityisen tärkeänä hankkeessa toteutettavan henkilöstökyselyn lisäksi toimintatapaa, jolla kyselyn tuloksista muodostetaan henkilöstöä osallistamalla konkreettisia ja henkilöstön toiveista kumpuavia kehittämistoimenpiteitä. Flowroxilla kysely toteutetaan globaalisti, jolloin vastaajia tulee viidestä eri maanosasta.

Yksilötutka mittaa hyvinvoinnin

Hankkeen internetsivustolla osoitteessa www.työkaari.fi voi testata oman työhyvinvointinsa Yksilötutkan avulla. "Yksilötutka on kehitetty yksinkertaiseksi työhyvinvoinnin mittariksi, ja sen taustalla on laajaa työhyvinvoinnin tutkimusta, eli se on hyvin luotettava mittari", hankkeen projektipäällikkö Kirsi Mäkelä kertoo. Yksilötutkaa on tarkoitus käyttää yritysten omien kehittämisprojektien käynnistäjänä.

Hankkeeseen osallistuvat yritykset saavat tunnukset internetsivujen extranet-osioon, jossa on mahdollisuus luoda yritykselle oma Yksilötutka-kysely. Lisäksi extranetistä löytyy työkaarijohtamisen työkalupakki, joka sisältää mm. Työterveyslaitoksen kanssa kehitetyn Työkaarikeskustelun sekä lisätietoa muista työkaluista, oppaista ja tutkimuksista.

Yritykset hyötyvät myös hyvien käytäntöjen jaosta. Tommi Talasto Flowroxilta kertoo olevansa kiinnostunut myös verkostoitumismahdollisuuksista muiden hankkeessa mukana olevien yritysten kanssa ja on itse valmis tarjoamaan tukeaan sekä parhaita käytäntöjä muillekin yrityksille. Flowroxilla uskotaan, että hankkeen avulla voidaan pidentää ja parantaa ihmisten työssäjaksamista.

Ennen kesää hankkeeseen haetaan mukaan noin kymmentä pilottiyritystä, mutta kaikilla Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksillä on mahdollisuus osallistua. Mukaan tavoitellaan vähintään 100 yritystä kautta Suomen. "Hankkeeseen osallistuminen on maksutonta", muistuttaa Mäkelä.

Hanke osaltaan toteuttaa Työelämä2020-hankkeen tavoitteita, ja se saa ESR-osarahoitusta. Hankkeen yhteistyökumppanit ovat Teknologiateollisuus, Metallityöväen Liitto, Ylemmät toimihenkilöt YTN sekä Ammattiliitto PRO.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Kirsi Mäkelä, Teknologiateollisuus ry, puh. 050 5389 668
www.työkaari.fi