Tervetuloa kouluun! Vinkki ekaluokille: hyödyntäkää maksuttomat materiaalimme teknologiakasvatukseen

Leena Pöntynen

Tervetuloa kouluun! Vinkki ekaluokille: hyödyntäkää maksuttomat materiaalimme teknologiakasvatukseen

8.8.2022 klo 7.00 |
Leena Pöntynen

Oppilaat ja opiskelijat palaavat tällä viikolla kouluihinsa perus- ja toisella asteella. Peruskoulunsa aloittaa tänä vuonna Suomessa noin 57 000 lasta. Lisäksi kouluissamme aloittaa eri asteilla yli 3 500 ukrainankielistä lasta. Me Teknologiateollisuudessa haluamme toivottaa nämä lapset tervetulleiksi koulutaipaleelleen!

Ekaluokkalaisille suunnattu Tämä toimii! -teknologiakasvatusprojekti starttaa kolmannelle lukuvuodelleen. Monialaisessa maksuttomassa oppimiskokonaisuudessa painottuvat teknologisen osaamisen ja laaja-alaisten taitojen kehittäminen. Mukaansatempaava tarina ja opettavaiset hahmot kuljettavat pieniä oppijoita läpi prosessin.

Tämä toimii! antaa toiminnalle kehyksen, jota opettaja voi muunnella haluamallaan tavalla. Opettajat ovatkin vastaanottaneet laadukkaan ja opetussuunnitelman mukaisen monialaisen oppimiskokonaisuuden hyvin ja antavat sille kiitettäviä arvosanoja sekä pedagogiasta että innostavuudesta. Oppimisen makuun on päässyt jo kaksi ikäluokkaa, nyt on uusien ekaluokkalaisten vuoro!

Kouluissamme aloittaa eri asteilla yli 3 500 ukrainankielistä lasta. Teknologiakasvatuksen oppimateriaalimme on saatavilla myös ukrainaksi!

Materiaalia voi hyödyntää alkuopetuksen erilaisten sisältöjen oppimiseen, yhteistyön opiskeluun, kummiluokkatoimintaan, eskariyhteistyöhön sekä erityisesti matematiikkaan, etäoppimiseen sekä lasten kyberturvallisuuteen. Kaiken keskiössä on kuitenkin ilo, yhteistyö ja rakentelu.

Tänä vuonna materiaali on saatavissa maksutta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ukrainaksi. Materiaalia voi hyvin käyttää ristiin myös alkavan kielenoppimisen kanssa tai valmistavan opetuksen materiaalina.

Aikaisemmista vuosista poiketen materiaali tilataan omaan opetuskäyttöön. Tilaa siis maksuttomat materiaalit tästä linkistä! Voit myös rekisteröityä ja kirjautua sivustolle, josta on tulostettavissa esimerkiksi lukujärjestys, kymppiparit, lukujonot pulpetin kanteen ja vaikkapa hauskat musiikin tunnin koodausnuotit. 

Innostavaa ja iloista lukuvuoden aloitusta kaikille!

P. S. Teknologiateollisuus on ollut myös mahdollistamassa  ukrainalaisille suunnattua, maksutonta digitaalista oppimateriaalia suomen kielen opiskeluun. Tutustumaan pääsee tästä: FinskuFi - Reactored kieltenoppimisympäristö.

Lisätietoja:

Leena Pöntynen, leena.pontynen@teknologiateollisuus.fi

Kirjoittaja on Teknologiateollisuuden osaamispolitiikan johtaja, luokanopettaja ja rehtori itsekin, joka entisenä musiikkiluokan opettajana on tehnyt Tämä toimii! -materiaalien musiikkiosuudet.

Lue myös: