Heikki Kuutti Uusitalo
Tiedote

Heikki Kuutti Uusitalo Teknologiateollisuuden innovaatiopäälliköksi

10.9.2019 klo 10.39
Teologian maisteri Heikki Kuutti Uusitalo on valittu Teknologiateollisuuden innovaatiopäälliköksi. Hänen tehtävänään on johtaa ja kehittää innovaatiopolitiikan vaikuttamistamme, vastata innovaatiopolitiikan strategisista hankkeista ja toimia Teknon innovaatio- ja kilpailukykytyöryhmän sihteerinä. Uusitalo aloittaa tehtävässään 16.9.2019.

Heikki Kuutti Uusitalo on työskennellyt ministereiden erityisavustajana valtiovarain- sekä opetus- ja kulttuuriministeriössä. Hän on vastannut työssään muun muassa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030-linjauksen valmistelusta sekä Tutkimus- ja innovaationeuvoston työn valmistelusta. Lisäksi hän on muun muassa neuvotellut budjettiriihissä kasvumoottori-, lippulaiva- ja muun TKI-rahoituksen kasvattamisesta. Uusitalo on työskennellyt opettajana ja hänellä on veljiensä kanssa maatila Sammaljoella Sastamalassa.

Uusitalolla on monipuolinen osaaminen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan valmistelusta sekä poliittisesta vaikuttamisesta ja toisaalta yrittämisestä oman sukutilan ja viestintäyrityksensä kautta. Hän tuntee myös Teknologiateollisuuden yrityskenttää.

”Mahtavaa saada Heikki Kuutti Uusitalo meille vetämään innovaatiovaikuttamista. Hän ottaa nopeasti haltuun isot asiakokonaisuudet eikä pelkää iskeä käsiään saveen käytännön työssä”, johtaja Matti Mannonen kertoo.

”Teknologiateollisuus tuli minulle tutuksi järjestön aktiivisen ja ajan hermolla olevan vaikuttamistyön kautta. Minulle on ilo ja kunnia päästä nyt mukaan tiimiin tähän tärkeään tulevaisuustyöhön. Teknologiayritykset rakentavat Suomen menestystä ja tulevaisuutta. Ne investoivat merkittävästi tutkimukseen, tuotekehitykseen ja innovaatioihin ja vastaavat yli puolesta Suomen vientikaupasta. Haluan olla mukana rakentamassa osaavaa, kansainvälistä ja uutta luovaa Suomea", Heikki Kuutti Uusitalo toteaa.

Lisätietoja

Johtaja Matti Mannonen
Uuden luominen, innovaatiot ja talous
puhelin: 040 544 7407

Heikki Kuutti Uusitalo
puhelin: 050 302 8246