Women in Tech Forum 2019: people clapping
Tiedote

Teknologiateollisuuden Women in Tech -organisaatioverkoston uusi koti on Inklusiiv – monimuotoisuuden edistäminen työelämässä vahvistuu

13.12.2019 klo 6.30
Women in Tech -organisaatioverkosto siirtyy monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta edistävälle Inklusiiv-yhdistykselle tammikuusta 2020 lähtien. Teknologiateollisuus ry tekee samalla lahjoituksen yhdistykselle.

Women in Tech on Teknologiateollisuuden ry:n perustama organisaatioverkosto, jonka tavoitteena on kasvattaa naisten määrää teknologia-alalla ja korostaa monimuotoisuuden arvoa teknologiayrityksissä.

”On ollut hienoa nähdä, kuinka toiminta on kasvanut vuodesta 2013 yksittäisestä tapahtumasta organisaatioverkostoksi, joka järjestää lukuisia työelämän ja teknologian yhdistäviä tapahtumia ympäri Suomen. Keskustelu teknologia-alojen monimuotoisuudesta on selvästi kasvanut Suomessa viime vuosina”, sanoo Piia Simpanen kasvuohjelmien päällikkö ja Women in Tech -organisaatioverkostotoiminnan vetäjä Teknologiateollisuudesta.

Yrityksissä tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua

Women in Tech -organisaatioverkosto siirtyy tammikuussa 2020 uuteen kotiin kun Inklusiiv ottaa verkoston toiminnan haltuunsa. Uusi koti työelämän monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta edistävässä yhteisössä tarjoaa jatkuvasti kasvavalle organisaatioverkostolle lisää resursseja ja enemmän vaikuttavuutta. Siirtymän yhteydessä Teknologiateollisuus ry lahjoittaa 20 000 euroa Inklusiiville vahvistamaan toiminnan käynnistymistä. Taloudellisen tuen lisäksi Women in Techin nykyinen vetäjä Piia Simpanen jatkaa Women in Techin ohjausryhmässä, joka koostuu teknologiayritysten edustajista sekä verkoston perustajista.

”Women in Techin vahva brändi jatkuu samanlaisena, mutta uudistuksen myötä verkoston jäsenet voivat kuulua lisäksi Inklusiivin yhteisöön ja lisätä ymmärrystään sekä kehittää kyvykkyyksiään monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden saralla. Olemme kiitollisia Teknologiateollisuus ry:n tuesta ja innoissamme tulevasta”, sanoo Inklusiivin perustaja Katja Toropainen.

Uudistuksen myötä Women in Techin toimintaa pyritään kehittämään niin, että monimuotoisuus ymmärretään yhä laajemmin. Inklusiiv haluaa kehittää Women in Techiä entistä inklusiivisempaan suuntaan ja ottaa huomioon myös naisten monimuotoisuuden eri tasot.

Monimuotoisuudesta ja inklusiivisesta kulttuurista hyötyä myös liiketoiminnalle

Women in Tech -verkoston innostavat esimerkit ovat todistaneet, että teknologialla voi muuttaa maailmaa ja naiset voivat muuttaa teknologia-aloja. Kyse ei ole pelkästään teknologia-aloihin liittyvien mahdollisuuksien tunnetuksi tekemisestä tai naisten urapolkujen monipuolistamisesta, vaan myös yritysten ja viime kädessä Suomen menestyksestä. Työelämän muutoksesta tehdyt tutkimukset alleviivaavat sitä, että yrityksissä tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua.

”Monimuotoisuutta arvostavassa ja kaikkia huomioivassa työympäristössä jokainen työntekijä saa olla oma itsensä ja erilaisuus on vahvuus – myös liiketoimintamielessä. Menestyville yrityksille monimuotoisuus ja inklusiivinen kulttuuri ovat olennainen osa yrityksen kasvustrategiaa”, Simpanen korostaa.

 

Women in Techin toiminta käynnistyi vuonna 2013 ensimmäisestä Women in Tech Forumista, joka järjestettiin yhteistyössä teknologiayritysten kanssa. Women in Tech -organisaatioverkostossa on tänä vuonna mukana 46 jäsentä.

 

Lisätiedot:

Piia Simpanen, Kasvuohjelmien päällikkö, Teknologiateollisuus ry

040 019 9399, piia.simpanen@teknologiateollisuus.fi

Katja Toropainen, perustaja, Inklusiiv

katja@inklusiiv.org

 

https://womenintech.fi/

https://inklusiiv.org/fi/

 

Kirjoitus on mukana Teknologiateollisuuden joulukuun uutiskirjeessä.