Uutinen

Insinööriopiskelijoita palkittiin yhteistyöstä pk-yritysten kanssa

Teknologiateollisuus myönsi kahdeksan 1000 euron stipendiä pk-yritys -yhteistyössä kunnostautuneille ammattikorkeakoulujen toisen ja kolmannen vuosikurssin insinööriopiskelijoille.

Vuosittain myönnettävillä projektityöstipendeillä kannustetaan insinööriopiskelijoita tekemään harjoitus- ja muita opintoihin kuuluvia projektitöitä teknologiateollisuuden pk-yrityksissä. Tavoitteena on vahvistaa oppilaitosten ja yritysten käytännön yhteistyötä. Näin myös insinööriopiskelijat pääsevät vahvistamaan omaa osaamistaan aidossa työympäristössä potentiaalisen työnantajan kanssa.

Vuoden 2013 projektitöistä 1000 euron stipendit myönnettiin pk-yrityksissä tai niiden ohjauksessa tehdystä esimerkillisesti toteutetusta projektista seuraaville insinööriopiskelijoille:

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"668","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"421","style":"width: 500px; height: 337px;","typeof":"foaf:Image","width":"625"}}]]

  • Airi Hukki ja Krista Isosomppi, Metropolia AMK - Vahanen Oy:lle peruskorjaushankkeen rakennetyyppikirjasto-projekti
  • Kalle Lahtinen, Tampereen AMK - Novatron Oy:lle automaattisen ohjelmistotestausjärjestelmän kehitystyö jaPetri Moisio, Tampereen AMK - Trelap Oy:lle elektronisen kompassin suunnittelu osaksi mittalaitetta
  • Nikita Morshcgikhin, Mikkelin AMK - Emvoronics Oy:lle intranetin ja internet -sivustojen kehitys- ja kielenkääntö
  • Yrkkö Äkkijyrkkä, Metropolia AMK - Conmio Oy:lle mobiili web-sivusto -projekti Rio de Janeirossa
  • Timo Kylä-Nikkilä ja Antti Lampo, Turun AMK - Stairon Oy:lle hitsausprosessin tuotantotehokkuuden kasvattaminen automaatioteknologialla

Innostavia tuloksia

”Lisää tämän kaltaisia projektityömahdollisuuksia opintoihin! Projektimme poiki ensin kesätyön, sitten opinnäytetyön Staironille. Ja valmistuttuani sain vakituisen työn hitsausasiantuntijana. Yritysprojekteissa pääsee näyttämään taitonsa käytännössä. Se, jos mikä avaa uusia mahdollisuuksia”, Timo Kylä-Nikkiläkertoo tyytyväisenä.

Kunnossapitopäällikkö Kari Joento ohjasi Kylä-Nikkilän ja Lampon projektia Staironilla. Hän kertoo, että projektityö kasvatti Staironin tuotantotehokkuutta hitsausrobotiikan myötä. ”Tuotantotalouden opiskelijoille Timo Kylä-Nikkilälle ja Antti Lampolle kiitos projektin onnistumisesta ja erityismaininta heille tuotannon ylläpidosta projektin kriittisessä vaiheessa.”

Kannustusstipendien myöntämisen kriteereinä olivat projektityön tavoitteiden saavuttaminen, onnistunut toteutus ja hyvät tulokset. Pk-yrityksen edustaja arvioi opiskelijan/opiskelijatiimin työskentelytapaa, työn tuloksia ja työn merkitystä yritykselle. Ammattikorkeakoulun opettaja arvioi projektityön ja sen toteutuksen laatua ja laajuutta.

Vuosittain palkittavista projektitöistä ja stipendien jaosta päättää Teknologiateollisuus ry:n ja jäsenyritysten edustajista koostuva stipenditoimikunta, jonka puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Juhani Lemström M-Components Oy:stä.

Lisätietoja: