Uutinen

Tavoita tulevaisuuden osaajat! MyTech-ohjelma kaipaa lisää yrityksiä

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelmassa yläkoululais- ja lukiolaisryhmät perehtyvät teknologiateemoihin oppituntien lisäksi opintokäynneillä yritykseen ja korkeakouluun. Ohjelma on saanut suuren suosion kouluissa, ja mukaan kaivataan nyt lisää teknologiayrityksiä. Yrityksille MyTech-ohjelma tarjoaa kätevän konseptin kouluyhteistyöhön.

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelmassa toteutettiin ensimmäisen lukukauden 2017-2018 aikana lähes 150 opintokäyntiä yrityksiin ja korkeakouluihin.

– On selvää, että nuoret tarvitsevat omakohtaisia kokemuksia ja tietoa teknologia-alasta innostuakseen siitä. Yrityksille tämä on hyvä tapa saavuttaa tulevaisuuden osaajia, lisätä tunnettuuttaan ja vaikuttaa työnantajamielikuvaansa. Tähän ohjelmamme tarjoaa valmiin konseptin. Kouluissa on innostuttu tästä niin, että kaipaamme mukaan lisää yrityksiä, erityisesti Uudellamaalta, MyTechin vetäjä Leena Pöntynen sanoo.

Yritys itse valitsee liiketoimintaansa parhaiten sopivan teeman kolmesta vaihtoehdosta ja määrittelee, kuinka monelle oppilasryhmälle ja milloin toteuttaa opintokäynnin. MyTech-ohjelman teemat ovat Kiertotalous ja ilmastonmuutos, terveys ja hyvinvointi sekä tulevaisuuden elinympäristö.

Tutustu esimerkkeihin eri teemojen MyTech-päivistä

– Käytännössä päivän sisältö muotoutuu ryhmän opettajan kanssa käytyjen keskustelujen kautta. Tyypillisesti 1–3 tunnin opintokäyntiin sisältyy yrityksen toimintaan ja palveluihin tai tuotteisiin tutustumista mahdollisimman toiminnallisesti. Nuoria kiinnostavat myös teknologia-alan työt, erityisesti työntekijöiden omakohtaiset uratarinat.

Teknologiateollisuus tarjoaa ideoita ja materiaaleja opintokäynnille. Esimerkiksi nuorten osaajien videotarinoita tai opettajien materiaalipakettiin sisältyvää yritysopintokäynnin tehtäväpaperia voi hyödyntää opintokäynnillä.

Lue lisää ja ilmoita yrityksesi mukaan!

10 tärppiä yrityksille opintokäynnin suunnitteluun -muistilista (pdf)

Lisätietoja:

Leena Pöntynen, johtava asiantuntija, Kasvu ja uudistuminen

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Artikkeli on mukana Teknologiateollisuuden marraskuun uutiskirjeessä.