MyTech-päivässä henkilö pitämässä Teknologiassa on tulevaisuus -esitteitä
Uutinen

Teknologiatiistai nostaa ammatillisen koulutuksen esiin – tänä vuonna virtuaalisesti

23.11.2020 klo 10.07
Teknologiatiistai 24.11. on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen valtakunnallinen tapahtumapäivä, jolloin tekniikan alan ammatillista koulutusta ja töitä esitellään yläkoululaisille ja heidän vanhemmilleen. Tänä vuonna Teknologiatiistaita vietetään myös virtuaalisesti: Teknologiateollisuuden koko koulupäivän kestävässä livelähetyksessä esiintyvät vuorollaan ammattioppilaitokset, ammattiin opiskelevat ja yritykset työntekijöineen.

Yläkoululaisille ja opinto-ohjaajille suunnattu live-lähetys toimii hop on hop off -periaatteella, eli mukaan voi liittyä milloin vain. Ohjelma ja linkki suoraan lähetykseen 24.11. löytyvät täältä.

”Tekniikan ala tarvitsee myös tulevaisuudessa innostuneita ammattiosaajia, ja on tärkeää, että esittelemme nuorille alan opiskelumahdollisuuksia, työnantajia sekä uravaihtoehtoja. Monilla paikkakunnilla korona estää paikan päällä tapahtuvat yritys- ja oppilaitoskäynnit, ja tämä etälähetys mahdollistaa sen, että pääsemme kuulemaan erilaisia työelämätarinoita ja näkemään, mitä oppilaitoksissa tapahtuu eri puolilla Suomea”, kertoo Teknologiateollisuuden ammatillisen koulutuksen johtava asiantuntija Milka Kortet.

Teknologiateollisuus on kouluttanut MyTech-lähettiläitä, jotka opiskelevat jo ammattia ja kertovat opiskelusta ja alan työmahdollisuuksia omasta näkökulmastaan, myös Teknologiatiistain livelähetyksessä.

 

MyTech-lähettiläät

Ensimmäiset MyTehc-lähettiläät koulutettiin syksyllä 2019. He saivat esiintymistaidon koulutusta näyttelijä Ernest Lawsonilta.

Monien paikkakuntien ammattiopilaitoksilla on Teknologiatiistaina myös omia tapahtumia, joissa hyödynnetään ajan hengessä hypriditoteutusta.

Näin valmistuu ratikka! tutustu ammattiosaamiseen virtuaaliympäristössä

Teknologiatiistain kunniaksi Teknologiateollisuus julkaisee myös uuden virtuaaliympäristön, jossa pääsee tutustumaan raitiovaunujen valmistukseen Škoda Transtechissä ja Koneistamo ALM:ssä Kajaanissa. Virtuaalivierailulla voit klikkailla auki itseäsi kiinnostavia yksityiskohtia ja videoita sekä tutustua ammattiosaajien uratarinoihin. Saat myös tietoa siitä, miten voit kouluttautua tekniikan alan ammattilaiseksi.

“Ympäristö on toteutettu 360°-sisältötekniikalla, joka mahdollistaa mahdollisimman todentuntuisen vierailun kohteessa”, kertoo Jarmo Tanskanen virtuaaliympäristön toteuttaneelta Visuonilta.

Lisätietoja:

Teknologiatiistain nettisivut

Johtava asiantuntija Milka Kortet, puh. 050 569 7856, milka.kortet@teknologiateollisuus.fi, twitter: @KortetMilka