Kauluspaitaan pukeutunut nuori mies katsoo kameraan ja hymyilee. A young man Hitesh Monga looks into the camera.
Uutinen

Unohtumattomat vaihto-opinnot inspiroivat hakeutumaan tekniikan alan opintoihin ja töihin Suomessa

Nuorten osaajien panos korostuu johtavassa terveysteknologian innovaattori GE HealthCaren Suomen yksikössä, jossa työskentelee tänä vuonna 90 harjoittelijaa. Yritys näkee kesätyöntekijät täysivaltaisina työyhteisön jäseninä, joista moni palaa taloon opintojensa jälkeen.

GE HealthCarella on Suomessa varsin kansainvälinen työyhteisö, joka koostuu kollegoista 30:sta eri maasta. Yrityksen harjoittelijat edustavat tätä samaa, suhteessa laajempaakin etnistä diversiteettiä. Suurimmassa osassa tehtävistä on työkielenä englanti, joka mahdollistaa Suomessa opiskelevien, kansainvälisten osaajien työskentelemisen yrityksessä.

Yksi heistä on kaksi vuotta Suomessa asunut 24-vuotias Hitesh Monga, joka rakastui Suomeen Helsingissä vietettyjen vaihto-opintojensa aikana. Intiassa syntynyt ja kasvanut Monga palasi Eurooppaan kandiopintojensa päätyttyä ja opiskelee nyt tietoliikennetekniikkaa Aalto-yliopistossa. Pian valmis diplomi-insinööri nauttii opinnoistaan ja on huomannut joitakin eroavaisuuksia intialaisen ja suomalaisen korkeakoulutuksen välillä. 

“Suomalaisessa yliopistossa suorittamani opinnot ovat olleet huomattavasti käytännönläheisempiä kuin aiemmat tekniikan kandiopintoni Intiassa. Pidän konkretiasta, sillä se valmistaa dynaamisen työelämän haasteisiin”, Monga toteaa.

Harjoittelusta vahvistusta omalle uralle

Tänä kesänä Monga työskentelee ohjelmistoinsinööriharjoittelijana GE HealthCaren potilasmonitoroinnin Parameters & Wearables -yksikössä. Viiden kuukauden kesäharjoittelun aikana hän pääsee kehittämään sulautettuja ohjelmistoja potilasvalvontalaitteisiin, suorittamaan niille sisäistä testausta sekä tutustumaan koko ohjelmistokehityssykliin. Lisäksi hän osallistuu laitteiden eri ominaisuuksien suunnitteluun. Puolessa välissä oleva harjoittelu on kehittänyt Mongan teknistä osaamista huimasti ja vahvistanut tunnetta “oikealla polulla” olemisesta.

GE HealthCaren työntekijät auttavat klinikoita hoitamaan potilaitaan mahdollisimman hyvin
  • GE HealthCarella on 50 000 työntekijää kautta maailman – Helsingin Vallilassa työskentelee noin 700 työntekijää.
  • Yhtiöllä on osaajia kaiken kaikkiaan 160 maassa.
  • GE HealthCaren Helsingin yksikön päätuote on potilasmonitorit, jotka mittaavat potilaan tilaa ja ilmoittavat reaaliajassa mahdollisista oireista ja komplikaatioista.
  • Uudet innovaatiot antavat terveydenhuollon ammattilaisille mahdollisuuden tehdä nopeampia ja tietoon perustuvia päätöksiä älykkäiden laitteiden, datan, analytiikan, sovellusten ja palvelujen avulla.
  • Terveysteknologian yritys investoi vuosittain miljardi dollaria tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

KANSAINVÄLISET OPISKELIJAT TUOVAT UUDENLAISTA OSAAMISTA

Yrityksen eri tiimit huolehtivat harjoittelijoiden perehdytyksestä sekä auttavat heitä sopeutumaan uuteen työympäristöön. Harjoittelijoille annetaan vastuuta sopivassa suhteessa ja heidät nähdään tiimien täysivaltaisina jäseninä ikään ja kokemukseen katsomatta. Yhteiset perehdytystilaisuudet puolestaan edesauttavat harjoittelijoiden tutustumista toisiinsa ja talon tapoihin.

Kauluspaitainen mies hymyilee kameraan.

 

“Harjoittelijat tuovat mukanaan uutta energiaa ja tuoreita näkemyksiä nykypäivän työelämään. He eivät ainoastaan suorita tehtäviään erinomaisesti, vaan myös auttavat meitä kehittämään työtapojamme”, hehkuttaa GE HealthCaren henkilöstöpäällikkö Mirva Mäki-Petäjä.

Harjoittelijat nähdään tiimien täysivaltaisina jäseninä ikään ja kokemukseen katsomatta.

GE HealthCare on sitoutunut edistämään osallistavaa kulttuuria, jossa kaikilla on mahdollisuus tehdä työnsä hyvin, koska he tuntevat itsensä hyväksytyiksi ja kokevat kuuluvansa joukkoon. Koko yrityksen toiminta perustuu näin ollen kunnioitukseen, avoimuuteen ja tinkimättömään rehellisyyteen.

“Harjoittelijamme pääsevät oikeisiin töihin haastamaan itseään ja oppimaansa. He saavat mahdollisuuden olla mukana terveysteknologian kehityksessä ja todellisten terveydenhuollon tuotteiden valmistuksessa”, Mäki-Petäjä korostaa.

MERKITYKSELLISTÄ TYÖTÄ MAAILMANLUOKAN TEKNOLOGIAN PARISSA

Työn mielekkyydestä puhuttaessa Monga nostaa esiin merkityksellisyyden tunteen, joka on ohjannut häntä sekä tutkinnon että työpaikan valinnassa. Terveydenhuollon tuottavuuden ja digitoinnin edistämisen avulla parannetaan suoraan potilaiden, terveydenhuoltopalveluiden tarjoajien, terveydenhuoltojärjestelmien ja tutkijoiden tuloksia kaikkialla maailmassa.

"Pidän siitä, että saan kokea työni olevan tärkeää. Jokainen työpäivä ei voi olla uskomattoman jännittävä kokemus, mutta merkityksellisyyden tunne auttaa jaksamaan ja nauttimaan siitä, mitä tekee", Monga sanoo.

Työtyytyväisyyteen liittyy vahvasti myös GE HealthCaren monimuotoinen työyhteisö, jossa Monga otettiin lämpimästi vastaan. Harjoittelun aloittaessaan hän oli häkeltynyt työtehtäviensä monipuolisuudesta ja koko vallalla olevasta työpaikkakulttuurista.

"Olin kuvitellut työni koostuvan pääasiassa työpaikkailmoituksessa luetelluista asioista. Todellisuudessa olen päässyt tekemään paljon enemmän ja kehittämään osaamistani. Lisäksi yllätyin siitä kuinka paljon työkaverit tekevät asioita keskenään jopa vapaa-ajalla. Pelaamme usein pingistä ja koripalloa sekä käymme työpäivien jälkeen kahvilla. Tämä luo valtavan yhteisöllisyyden tunteen ja on auttanut tutustumaan kollegoihin henkilökohtaisemmalla tasolla", Monga iloitsee.

Koko yrityksen toiminta perustuu kunnioitukseen, avoimuuteen ja tinkimättömään rehellisyyteen.

Opintojensa loppusuoralla olevan opiskelijan tulevaisuuden suunnitelmat liittyvät vahvasti Suomessa asumiseen ja työskentelyyn terveysteknologian parissa. Monga pitää nykyisiä kollegoitaan vahvoina roolimalleina, joilta hän oppii jatkuvasti uutta. Työskentely mielekkäässä ympäristössä inspiroi kehittymään tekniikan alan ammattilaisena.

 

Kesätyöntekijätarina on osa Teknologiateollisuuden jäsenyritysten harjoittelijoista kertovaa sarjaa. Lue sarjan ensimmäinen osa tästä!

Teksti: Jenna Laine
Kuvat: GE HealthCare