Women in Tech Forum 2019
Uutinen

Vuoden tärkein teknologianaisten tapahtuma keräsi Finlandia-taloon 1200 osallistujaa

Nyt jo neljättä kertaa järjestetty Women in Tech Forum keräsi 11.10.2019 Finlandia-talolle 1200 osallistujaa. Tapahtuman paikat täyttyivät 12 minuutissa.

Forumin pääpuhujina olivat Yahoon entinen toimitusjohtaja, LumiLabsin perustaja Marissa Mayer, vuonna 2018 Forbesin “Top 50 Women in Tech in the World” -listalle nostama Strauss Energyn omistaja Charity Wanjiku, innovatiivisia pakkausmateriaaleja valmistavan Sulapacin toinen perustaja Laura Tirkkonen-Rajasalo sekä Jussi Herlin, Koneen hallituksen varapuheenjohtaja.

Lukuisissa sivutapahtumissa osallistujat laitettiin töihin. Pienryhmissä pohdittiin, miten teknologia pystyy auttamaan ilmastonmuutoksen ja muiden maailmaa muuttavien haasteiden ratkaisemisessa. Tilaisuuden teemana oli Impact our future.

”Women in Techin tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle. Verkotamme opiskelijoita ja työelämässä olevia osaajia ja tarjoamme roolimalleja ja menestymisen reseptejä niin tutkimus- kuin yritysmaailmaankin – tällaisille tilaisuuksille on todella paljon kysyntää”, Teknologiateollisuuden kasvuohjelmien päällikkö Piia Simpanen totesi.

”Teknologia-ala on miesvaltainen: työntekijöistä vain noin viidennes on naisia ja sama pätee opiskelijoihin ja tutkijoihin. Alan monimuotoisuuden kasvattaminen on tärkeää, tarvitsemme teknologia-aloille lisää naisia”, Marjo Miettinen, Ensto Oy:n ja Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtaja korosti.

Women in Tech -kirjoituksia:

Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa

Naisia tarvitaan lisää teknologia-alalle, sanoo asiantuntija – Miten heitä voisi houkutella alalle?

Mieti Googlen etusivua, ja tajuat että se on yksinkertaisuudessaan suorastaan suomalainen – tämä nainen jos joku tietää sen

 

Katso tapahtuman videotallenteet:

https://womenintech.fi/streaming/

 

Kuvakooste Women in Tech Forumista 11.10.2019

Teknologiateollisuuden puheenjohtaja Marjo Miettinen

Teknologiateollisuuden puheenjohtaja Marjo Miettinen korosti avauspuheenvuorossaan, että me kaikki tarvitsemme teknologiaa, mutta sitä kehittävät edelleen pääosin vain miehet.

 

Strauss Energy COO Charity Wanjiku

"Kohtaamme jatkuvasti suuremmiksi kasvavia haasteita, ja niistä selvitään innovaatioilla", uusiutuvaan energiaan erikoistuneen teknologiayhtiö Strauss Energyn perustaja Charity Wanjiku uskoo.

 

Perustaja Laura Tirkkonen-Rajasalo, Sulapac

"Uskon, että bisneksellä voi muuttaa maailmaa", puupohjaisen pakkausmateriaalin kehittäneen Sulapac Oy:n toinen perustaja Laura Tirkkonen-Rajasalo totesi.

 

Jussi Herlin, varapuheenjohtaja, KONE

"Jos et tiedä, mitä KONE tekee, voin antaa aiheesta hissipuheen", KONEen hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin nauratti yleisöä.

Marissa Mayer

"Tee jotain, mitä et ole valmis tekemään", Yahoon entinen toimitusjohtaja, LumiLabsin perustaja Marissa Mayer kannusti yleisöä. Suomalaistaustainen johtaja on toiminut myös Googlessa sen alkutaipaleella, jolloin Googlen selkeä ja yksinkertainen etusivu sai suomalaiselta tuntuvan tyylinsä.

André Noël Chaker Päivi Järvenpää

Women in Tech Forumin juontaja André Noël Chaker oli tällä kertaa saanut juontajaparikseen Päivi Järvenpään.

Women in Tech Forumin yleisöä

Women in Tech Forumin yli tuhatpäinen yleisö pääsi tauoilla tutustumaan yli 30 näytteilleasettajaan sekä nauttimaan Finlandia-talon tarjoiluista.

 

Teksti: Nora Elers
Kuvat: Nora Elers ja Salla Merikukka / Merikukkanen

 

Teksti on mukana Teknologiateollisuuden lokakuun uutiskirjeessä.