Jaakko Hirvola
Uutinen

Jaakko Hirvola on valittu Euroopan teknologiateollisuutta edustavan Orgalimin puheenjohtajaksi 2021

18.11.2020 klo 16.22

Orgalimin ensi vuoden puheenjohtajaksi on valittu Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

Orgalim edustaa Euroopan unioniin kuuluvien maiden teknologiateollisuutta ja vaikuttaa alan puolesta EU:n päätöksenteossa.  Orgalimin 31 kansallisessa jäsenliitossa on edustettuna 770.000 teknologia-alan yritystä, jotka yhdessä muodostavat EU:n laajimman valmistavan teollisuuden kokonaisuuden. Yhteensä yritykset työllistävät Euroopassa suoraan 11,5 miljoonaa henkilöä ja vastaavat kolmanneksesta EU:n viennistä.

Orgalim on merkittävä ja arvostettu vaikuttajaorganisaatio, jonka kantoja kuunnellaan EU:n päätöksentekokoneistossa tarkalla korvalla. Orgalim tarjoaa keskeisen foorumin alan edustajille vaikuttaa teknologiateollisuuden tulevaisuuteen Eurooppa-tasolla.

– Valtaosa teknologia-alan lainsäädännöstä valmistellaan EU:ssa. Kotimaan vaikuttamisen lisäksi on oleellista, että vaikuttamistyötä tehdään myös EU-tasolla. EU-keskusjärjestöt ovat tehokas kanava rakentaa suomalaisten teknologiayritysten menestystä maailmalla, Hirvola painottaa.

Orgalim tekee yhteistyötä EU-päättäjien ja eri eurooppalaisten sidosryhmien kanssa teknologiateollisuuden kasvun ja globaalin johtajuuden vahvistamiseksi.

– Teknologiateollisuus ry on vaikuttanut aktiivisesti alan EU-linjauksiin Orgalimissa ja samalla asemoinut Suomea digitalisaation ja vähähiilisen teollisuuden edelläkävijänä. Alan uudistuminen ja digivihreä kasvu ovat tavoitteita, joita aion puheenjohtajakaudellani edistää Suomen lisäksi myös Eurooppa-tasolla, Hirvola toteaa.

Lisätietoja:

Jaakko Hirvola
toimitusjohtaja, Teknologiateollisuus ry
0400 633 751