Jenni Karjalainen
Uutinen

Jenni Karjalainen Teknologiateollisuuden EU-vaikuttamisen päälliköksi

14.7.2021 klo 10.00

Jenni Karjalainen (VTM) aloittaa EU-vaikuttamisen päällikkönä Teknologiateollisuudessa syyskuussa. Karjalainen on työskennellyt viimeksi työministeri Tuula Haataisen erityisavustajana työ- ja elinkeinoministeriössä. 
 
- Teknologiateollisuuden jäsenyritysten kannalta yhä merkittävämpiä päätöksiä tehdään EU:ssa, mikä edellyttää edunvalvontamme vahvistamista Brysselissä.  Jennillä on paljon kokemusta
EU-vaikuttamisesta ja verkostot niin Helsingissä kuin Brysselissäkin. Tämä on erinomainen tausta tehtävän menestyksekkääseen hoitamiseen, toteaa Teknologiateollisuuden EU-regulaatiotiimin johtaja Jussi Mäkinen. 
 
Jenni Karjalaisen osaaminen tulee tarpeeseen Teknologiateollisuuden kannalta keskeisten
Fit For 55 -esitysten käsittelyssä sekä eurooppalaisen digitaalisen kilpailukyvyn kannalta olennaisten aloitteiden, kuten alustojen sääntelyyn ja digitalisaatiohankkeisiin vaikuttamisessa.  

- EU:ssa valmistellaan parhaillaan mittavia uudistuksia, jotka vaikuttavat merkittävällä tavalla yritysten ja koko suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Teknologiateollisuudessa on ymmärretty Euroopan unionin merkitys suomalaisten yritysten toiminnalle ja kilpailukyvylle. Odotan innolla, että pääsen yhdessä jäsenyritysten ja Teknologiateollisuuden osaajien kanssa vaikuttamaan kestävän ja uudistuvan teollisuuden toimintaedellytyksiin, Karjalainen sanoo. 

Työministerin erityisavusatajana Karjalainen vastasi mm. EU- ja kansainvälisistä asioista ja aiempaa EU-vaikuttamiskokemusta hänellä on myös palkansaajajärjestöistä. 

Lisätiedot:
Jussi Mäkinen 
Johtaja, EU-regulaatio 
Puh: 040 900 3066
 
Jenni Karjalainen 
Puh: 040 751 5496