pixabay_03.jpg
Uutinen

Kesä teknologiateollisuudessa: kokemusta, vastuuta ja uusien asioiden oppimista!

18.6.2019 klo 10.49
Millaista on työskennellä kesä teknologiateollisuudessa? Keräsimme kolme tarinaa jäsenyritystemme kesätyöntekijöistä.

Sini Simpura

Sini Simpura – suunnittelijaharjoittelija, ABB

Olen Sini Simpura, 22 vuotta ja olen opiskellut nyt kolme vuotta Aalto-yliopistossa kone- ja rakennustekniikkaa ja syksyllä aloitan maisteriohjelmassa.

Olen töissä taajuusmuuttajien mekaanisena suunnittelijaharjoittelijana laboratoriossa Drives-liiketoiminnassa ABB:llä. Teen erilaisia mekaanisia testejä, sekä esimerkiksi suunnittelen muutoksia erilaisiin komponentteihin. Hain tätä työtä, koska halusin saada käytännön kokemusta omasta alastani ja oppia samalla lisää myös sähköpuolen asioita.

Parasta kesätöissä ovat mukavat työkaverit ja vaihtuvat työtehtävät. Odotan uusia tehtäviä, joissa pääsee näkemään kuinka projektit, joissa on ollut mukana suunnittelemassa, menevät eteenpäin ja otetaan käytäntöön. 
 

Sini Lähde

Sini Lähde – viestinnän ja markkinoinnin kesätyöntekijä, Planmeca

Olen Sini Lähde, 22-vuotias ja opiskelen Metropoliassa tieto- ja viestintätekniikkaa. Tieto- ja viestintätekniikan tutkinnossa valitaan ensimmäisen vuoden jälkeen pääaine. Nyt minulla on ensimmäinen vuosi takana ja syksyllä minun olisi tarkoitus aloittaa hyvinvointi- ja terveysteknologian pääaineessa. Hain kyseiseen tutkintoon pelkästään terveysteknologian perässä, joten odotan innolla syksyä. 

Olen kesätöissä Planmecan markkinointi- ja viestintäosastolla, jossa vietän melkeinpä kaiken työajastani tietokoneen ääressä. Työtehtäviäni ei ole määritelty tiettyyn alueeseen, jonka takia olen saanut tehdä paljon erilaisia hommia. Olen ollut vasta alle kuukauden täällä, mutta silti olen saanut jo aika paljon vastuullisia tehtäviä ja minun kykyihini luotetaan päivä päivältä enemmän.

Eniten olen osana Planmecan nettisivujen päivittämisessä ja tekemisessä. Olen myös muun muassa päässyt tekemään opastusvideoita ja editoimaan niitä hyvillä ohjelmilla.

Kesätöitä hakiessani suurimpana tavoitteenani oli päästä terveysteknologian yritykseen töihin. Äitini työkaveri vinkkasi minulle, että Planmecaan haetaan paljon kesätyöläisiä, minkä seurauksena laitoin ainakin neljään eri työtehtävään hakemuksen. Vaikka markkinointi- ja viestintä ei täysin vastaa omaa pääainettani, koen silti saavani paljon kokemusta ja ymmärrystä siitä, mitä terveysteknologian yritykseen kuuluu. Planmeca on iso ja tunnettu yritys, joka avaa varmasti paljon ovia tulevaisuudelle opiskelujen ja työelämän kannalta.

Parasta kesätyössäni on se, että saan tehdä erilaisia hommia. On kiva päästä kokeilemaan ja oppimaan eri asioita. Muut työntekijät ottavat mielestäni hyvin huomioon sen, että kesätyöntekijät saavat kehittää itseään ja tehdä itselleen mielenkiintoista työtä.

Odotan kesätyöltäni itseni kehittymistä ja enemmän ymmärrystä terveysteknologian alasta, jotta voin syksyllä aloittaa opinnot kokeneempana ja avoimemmin mielin.

 

Laura Wikström

Laura Wikström – trainee, Wärtsilä

Olen Laura, 24-vuotias maisterivaiheen opiskelija Vaasasta. Olen valmistunut vuonna 2017 ammattikorkeakoulusta tradenomiksi kansainväliseltä linjalta, jonka jälkeen olen jatkanut opintojani Vaasan yliopistossa, pääaineenani International Business. Tavoitteenani olisikin, että saisin pian graduni valmiiksi ja ekonomin paperit käsiini!

Työskentelen traineena Wärtsilä Finlandin HR osastolla, learning and talent development tiimissä. Kesätyöni sisältää paljon vastuuta ja erilaisia projekteja, joista olen jo nyt muutaman kuukauden sisällä oppinut todella paljon! Pääosin työhöni kuuluu osaamisen kehittäminen ja kurssien järjestäminen juurikin näiden kehittämistarpeiden mukaan. Olen myös mukana erilaisissa employer branding projekteissa ja auttelen tiimikavereitani heidän tarpeiden mukaan erilaisissa keisseissä.

Olen aiemminkin työskennellyt Wärtsilässä traineena eri osastolla ja tiesin, että yritys on inspiroiva ja innovatiivinen, jossa minulla on mahdollisuus saavuttaa omia urakohtaisia unelmiani. Tämän lisäksi näen Wärtsilän vastuullisena työnantajana, ja se oli myös suuressa osassa päätöstäni hakea uudelleen kesätyöpaikkaa tästä yrityksestä. Lisäksi, pidän työskentelystä kansainvälisessä ympäristössä ja olenkin jo kauan unelmoinut pääseväni tekemään töitä kansainvälisen henkilöstöjohtamisen parissa. Tämä työ oli siis juuri kuin tehty minulle ja siksi päätin hakea. Onneksi hain!

Kesätyössäni ehdottomasti parasta on se, että olen saanut paljon omaa vastuuta ja tilaa kehittää sekä itseäni että työprosesseja. Wärtsilän työkulttuuri on todella inspiroiva ja kannustava, ja mikä parasta, aina on tilaa innovatiivisille ehdotuksille.

Odotan kesätyöltäni eniten haasteita! Pidän itseni haastamisesta ja uusien asioiden oppimisesta. Siksi odotankin, että pääsen haastamaan itseäni erilaisissa tilanteissa, joissa voin oppia lisää sekä työtehtävistäni, Wärtsilästä että itsestäni!

 

Arviolta jopa 20 000 nuorta saa tänä vuonna kesätyötä teknologiateollisuuden yrityksissä. Tarjolla on monenlaisia kiinnostavia töitä, joissa nuoret pääsevät näyttämään ja kartuttamaan osaamistaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uutinen on mukana Teknologiateollisuuden kesäkuun uutiskirjeessä.