stocksy_txp714780fdogr100_medium_625492.jpg
Uutinen

Minna Helle: Työmarkkinakeskusjärjestöiltä tärkeä kriisipaketti

18.3.2020 klo 18.16
Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat sopineet kriisipaketista, jonka tarkoituksena on helpottaa koronaviruksen aiheuttamaa taloudellista kriisiä. Toimenpidekokonaisuudella halutaan auttaa yritystoimintaa, työllisyyttä ja kansalaisten toimeentuloa. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallitus käsittelee ehdotuksia vielä tänään keskiviikkona.

– Toimenpidekokonaisuus on välttämätön ja tervetullut. Työmarkkinakeskusjärjestöt ansaitsevat kiitoksen nopeasta toiminnasta ja ratkaisuhakuisesta yhteistyöstä. Kaikki ovat ymmärtäneet tilanteen vakavuuden, sanoo Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle.

Järjestöjen ehdotukset menevät seuraavaksi maan hallitukselle, joka toivottavasti ryhtyy ripeästi lainsäädäntötoimiin ehdotusten saamiseksi voimaan. Toimeenpanolla on kiire, sillä yritysten tilanne pahenee päivä päivältä.

– Korona-viruksen taloudelliset vaikutukset ovat jo tähän mennessä olleet valtavia. Aiemmin tehdyt päätökset ja nyt ehdotettu paketti auttavat, mutta tarvitsemme edelleen lisää toimenpiteitä yritysten ja työpaikkojen pelastamiseksi. Tilannetta on seurattava tarkasti, Helle tähdentää.

Toimenpidepakettiin voit tutustua täällä.

Alkuperäistä uutista on täydennetty.