neuvottelu
Uutinen

Monenlaista tukea yrityskohtaisen työehtosopimuksen tekemiseen

15.9.2021 klo 11.58
Teknologiateollisuus tarjoaa jäsenyrityksilleen monenlaista apua yrityskohtaisten työehtosopimusten solmimiseen. Yrityskohtaisella sopimuksella voidaan sopia laajasti asioista ja räätälöidä työehdot vastaamaan paremmin oman yrityksen ja henkilöstön tarpeita.

Teknologiateollisuus järjestää 20. syyskuuta alkavalla viikolla useita yritystilaisuuksia, jossa käydään läpi yrityskohtaisen sopimisen mahdollisuuksia ja neuvotteluprosessia. Yrityksiin on lähetetty tilaisuuksista erilliset kutsut.

Lähiviikkoina avataan lisäksi tietopankki, josta löytyy erilaisia aineistoja, tietoa ja vinkkejä yrityskohtaisista sopimuksista kiinnostuneille yrityksille. Tarjolla on myös erilaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja, joita yritykset voivat jatkojalostaa omiin tarpeisiinsa sopiviksi.

– Yritykset saavat halutessaan myös räätälöityä konsulttiapua. Yritystessillä voidaan sopia hyvin laajasti asioista, ja monta kertaa yrityksillä ei ole näistä mahdollisuuksista riittävästi tietoa. Tärkeää on ennen kaikkea, että yrityksissä keskustellaan ensin tarpeista ja löydetään yhteinen tahtotila. Teknologiateollisuuden asiantuntijat auttavat myös siinä, että asiat saadaan kirjattua oikein, sanoo johtaja Johanna Laine. Hän vetää Teknologiateollisuudessa yrityskohtainen sopiminen -tiimiä.

Teknologiateollisuus ei luonnollisesti osallistu varsinaisiin yrityskohtaisiin neuvotteluihin, mutta antaa tarvittaessa yrityksille opastusta ja koulutusta neuvottelujen käymisestä. Asiantuntijat ovat toki käytettävissä neuvottelujen aikanakin, vaikka eivät olekaan mukana itse neuvottelutilanteessa. Parhaillaan mietitään myös lisää keinoja yritysten auttamiseksi.

Yrityskohtaisen sopimisen tiimi vastaa mielellään yritysten kysymyksiin. Yhteydenottopyynnön voi jättää mm. Teknologiateollisuuden aluetoimistojen tai työsuhdepäivystyksen kautta (ma–pe 9–16, 09 1923 222).

– Ottakaa rohkeasti yhteyttä. Autamme mielellämme. On tärkeää, että yrityksissä punnitaan avoimin mielen, mikä sopimisen tapa on niille paras: yrityskohtainen sopiminen vai liittyminen Teknologiateollisuuden työnantajiin ja sitä kautta valtakunnalliseen työehtosopimukseen, Laine tähdentää.

Lisätiedot:

Johtaja Johanna Laine, puh. 044 590 7209

Räätälöi oma tes
(esite ja kuvaus yrityskohtaisen sopimuksen mahdollisuuksista)