shutterstock_482236333.jpg
Uutinen

Pelataan yritysturvallisuutta – digikortit tukemaan yritysturvallisuuden kehittämistä

15.2.2021 klo 10.11
Pelataanko yritysturvallisuutta? Kyllä! Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat saaneet Työn ja hyvinvoinnin kehittämisohjelmasta rahoitusta, jonka avulla luodaan digitaaliset pelikortit yritysturvallisuuden kehittämiseksi. Tavoitteena on, että tämän digitaalisen työkalun avulla kyetään osallistamaan koko henkilöstö turvallisuusjohtamiseen.

– Digitaaliset pelikortit täydentävät tietopakettia ja itsearviointityökalua, jotka Teknologiateollisuus sai valmiiksi viime syksynä. Korttien avulla työpaikoilla voidaan käydä entistä helpommin syvällistä dialogia yritysturvallisuuden eri osa-alueiden kehittämisestä, sanoo asiantuntija Paula Varpomaa Teknologiateollisuudesta.

– Yritysturvallisuuden suunnittelu, johtaminen ja jalkauttaminen koko henkilöstön toiminnaksi parantaa tuottavuutta ja työhyvinvointia ja tukee samalla yritysten kilpailukykyä. Yhä useammin yrityksen on osoitettava turvallisuuskulttuurinsa asianmukainen hallinta niin liiketoimintakumppaneilleen kuin viranomaisille. Turvallinen työpaikka on samalla työntekijöille vetovoimatekijä, Varpomaa tähdentää.

Tavoitteena on, että yritysturvallisuuden digikortit ovat pilotoitavissa keväällä ja laajasti yritysten käytössä tulevana syksynä. Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto tuottavat myös yritystarinoita, joilla houkutellaan lisää yrityksiä yritysturvallisuuden systemaattiseen kehittämiseen. Digikortit ovat hyödynnettävissä myös muilla toimialoilla.

Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritys, kiinnostaisiko tulla mukaan pilotoimaan pelikortteja? Ilmoita kiinnostuksesta Paula Varpomaalle, 040 152 5778, paula.varpomaa@teknologiateollisuus.fi. Kiitos!

TYÖ2030 – Työn ja hyvinvoinnin kehittämisohjelma on sosiaali- ja terveysministeriön alainen hanke, joka tähtää toimintatapojen uudistamiseen ja teknologian hyödyntämiseen työpaikoilla sekä työelämäinnovaatioiden luomiseen.