shutterstock_519894901.jpg
Uutinen

Uudellemaalle liikkumisrajoituksia – Teknologiateollisuus ohjeistaa jäsenyrityksiä

28.3.2020 klo 0.10
Uudenmaan ja muiden maakuntien väliset liikkumisrajoitukset tulivat voimaan puolen yön aikaan lauantain (28.3.) vastaisena yönä. Rajoitukset ovat voimassa 19. huhtikuuta saakka. Uusien liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja ja hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen.

Teknologiateollisuus on laatinut jäsenyrityksilleen ohjeistusta tilanteesta, jotta hyväksytty liikkuminen tapahtuisi mahdollisimman jouhevasti. Ohjeet löytyvät myös jäsenyrityksille tarkoitetulta Tyosuhdepalvelu.fi-sivustolta, missä on laajasti koronaan ja työsuhteisiin liittyvää tietoa.

Liikkumisrajoitusten tultua voimaan Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella, eivätkä muiden maakuntien asukkaat voi käydä Uudellamaalla. Jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua.

Tavaraliikenteen kulkua ei uusien rajoitustenkaan aikana estetä. Rajoitukset eivät myöskään koske Uudenmaan sisäistä liikkumista. Samoin liikkuminen on sallittua viranomaistoiminnassa sekä työn, elinkeinon tai luottamustoimen harjoittamiseksi tai lakisääteisen velvollisuuden täyttämiseksi. Liikkumista ei myöskään rajoiteta, jos siihen on painava henkilökohtainen syy, kuten lapsen tapaamisoikeuden toteuttaminen tai lähiomaisen kuolema.

Poliisi valvoo liikkumisrajoitusten noudattamista. Rajoitusten rikkomisesta tai noudattamatta jättämisestä poliisi voi määrätä sakkoa. Henkilön on annettava poliisin pyynnöstä selvitys liikkumisensa syystä tai tarkoituksesta.

Uutista on päivitettu 28.3. klo 00.10 ja klo 9.00.