Etätyön suosiminen on tässä tilanteessa fiksua

helle_minna-13hires.jpg

Etätyön suosiminen on tässä tilanteessa fiksua

14.8.2020 klo 11.37 |
Työmarkkinajohtaja Minna Helle

Koronakriisi jatkuu, ja niin jatkuvat myös etätyöt monilla työpaikoilla. Maan hallitus antoi torstaina 13. elokuuta uuden etätyösuosituksen. Alueelliseksi muutettu suositus koskee antohetkellä Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien alueita.

Etätyösuosituksen jatkuminen herättää osin ristiriitaisia tunteita. Etätyöstä on kertynyt myönteisiä kokemuksia, mutta moni kaipaa jo työkavereitaan ja mahdollisuutta kasvokkain tapahtuvaan kanssakäymiseen. Työpaikan tilat saattavat olla kotia paremmat työskentelylle tai työ sujuu siellä muuten jouhevammin.

Yrityksissä osataan arvioida, millainen työskentelytapa toimii parhaiten omalla työpaikalla. Työpaikan tiloissa tehtävää työtäkään ei pidä pelätä, sillä työnantajat satsaavat nyt kovasti lähityön turvallisuuteen. Hallituksen uusi suosituskin mahdollistaa sen, että lähityötä voidaan tarpeen mukaan tehdä.

Etätyö antoi sysäyksen toimintatapojen kehittämiseen.

Etätyötä kannattaa silti suosia, kun se on mahdollista. Koronaviruksen toinen aalto alkaa olla enemmän fakta kuin uhka. Tartunnat ovat kasvussa Suomessakin, vaikka tilanne on toistaiseksi kohtuullisen hyvä.

Kontaktien vähentäminen niin työpaikoilla kuin julkisissa liikennevälineissä on keskeistä, jotta pystymme hillitsemään viruksen leviämistä. Etätyö vähentää julkisen liikenteen ruuhkia, mikä taas tekee matkustamisesta turvallisempaa niille, joiden täytyy julkista liikennettä käyttää. Tavoitteena on myös estää kovemmat rajoitukset, jotka olisivat taloudelle tuhoisia.

Teknologiateollisuus kannatti heti koronakriisin alkaessa etätyön käyttöönottoa tehtävissä, joihin se sopii. Tällainen suositus tehtiinkin yhdessä toimihenkilöitä edustavien sopimuskumppanien eli Ylempien Toimihenkilöiden, Tietoalan ja Ammattiliitto Pron kanssa. Suositus on edelleen voimassa. Toimihenkilöt tekevät alalla laajasti etätyötä, ja kokemukset ovat olleet voittopuolisesti hyviä. Työntekijöiden henkilöstöryhmässä sen sijaan etätyön tekeminen ei ole useinkaan mahdollista.

Etätyösuositus annettiin teknologiateollisuudessakin tautitilanteen takia, mutta kylkiäisenä on saatu sysäys työntekotapojen kehittämiseen. Etätyön käyttöönotto on tarkoittanut monilla työpaikoilla todellista digiloikkaa. Myös tuottavuuden kasvattamiseen on tullut aivan uudenlainen mahdollisuus.

Olisi hullua hylätä etätyön antamat opit.

Etätyö on haastanut niin esimiestyön kuin itsensä johtamisen. Kokouskäytännöt ovat joutuneet luupin alle: virtuaalinen palaveri on suunniteltava erityisellä huolella, jotta vuorovaikutus toimii ja työpajoista saadaan kaikki irti. Etätyö on tuonut monille myös helpotusta työn ja yksityiselämän yhteensovittamiseen.

Kun koronasta johtuva poikkeustilanne joskus päättyy, kannattaa uusista käytännöistä poimia parhaat talteen. Olisi hullua, jos emme hyödyntäisi etätyömoodissa opittua vaan palaisimme noin vaan vanhaan. Jokainen työpaikka löytää varmasti juuri sille sopivat käytännöt.