Jatkuvaa oppimista, tällä kertaa työkierron merkeissä

Nora Elers

Jatkuvaa oppimista, tällä kertaa työkierron merkeissä

16.2.2021 klo 10.19 |
Nora Elers

”Jos aiot kokea vielä jotain uutta urasi aikana, alkaa olla oikea hetki katsella ympärille”. Ystäväni muistutteli minua ajan kulumisesta. Olen työskennellyt viimeisen kahdeksan vuoden ajan Teknologiateollisuus ry:ssä johtajana ja viihdyn loistavasti. En ole juuri ympärilleni vilkuillut. Toisaalta 51-vuotiaalla on pitkä työelämä edessä, tämänhetkisen arvion mukaan 15 vuotta, itseni tuntien ja jos terveyttä riittää, vielä pidempi.

Vaihtelu voisi siis virkistää.

Teknologiateollisuus on hyvä työpaikka. Johtaminen on modernia, uudistuminen jatkuvaa, asiantuntemus korkeatasoista ja kaiken kukkuraksi Teknossa on loistavia työtovereita. Toimialana teknologiateollisuus on suuri, monipuolinen ja moderni elinkeinoelämän kokonaisuus, merkittävä vientiteollisuuden osa, jolla on selkeä kytkös Suomen hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Suomen pitkäaikainen etu nostettiin muutama vuosi sitten Teknologiateollisuuden strategian ytimeen. Tämä oli ikään kuin kirsikka kakkuun, mihinkäs täältä kannattaisi lähteä.

Sitten minulle tarjoutui yllättävä ja hieno mahdollisuus oppia uutta, kun EK tarvitsi viestintäjohtajaa nykyisen johtajan vanhempainvapaan ajaksi. Askel uuteen ei olisi askel tuntemattomaan: EK on elinkeinoelämän puolesta puhuva vaikuttajaorganisaatio, joka sekin tavoittelee Suomen pitkäaikaista etua, vain Teknologiateollisuutta suuremman ja monipuolisemman yrityskentän kanssa.

Keskustelin esihenkilöni kanssa ja päätimme, että lähden työkiertoon. Minut lainataan Elinkeinoelämän keskusliittoon noin vuodeksi, nykyisestä tiimistäni Anna Ranki johtaa Teknologiateollisuuden viestintää ja yhteiskuntasuhteita sen ajan. Oppimista tapahtuu sekä yksilöiden että organisaatioiden kohdalla. Tavoitteenani on, että työkierron päätteeksi olen itse kehittynyt viestinnän ja vaikuttamisen asiantuntijana ja johtajana ja antanut Elinkeinoelämän keskusliitolle osaamistani viestinnän strategiseen tekemiseen. Tiedän, että uutta viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden ajattelua ja tekemistä tulee myös Teknologiateollisuuteen. Uskon, että kaikki voittavat.

Etelärannan liitot puhuvat jatkuvan oppimisen tärkeydestä yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa. Salaa olen mielessäni miettinyt, mitä jatkuva oppiminen minun kohdallani voisi juuri nyt tarkoittaa, viestintä- ja johtajakurssien lisäksi. Tämän uuden askeleen ottaessani tiedän, että tulevina kuukausina opin uutta joka ikinen päivä.

Nora Elers

Kirjoittaja on Teknologiateollisuuden viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja, joka siirtyy Elinkeinoelämän keskusliiton viestintäjohtajaksi 29.3.2020.

PS. Minulta on jo kysytty, edustanko EK:ssa teknologiateollisuutta. Kyllä, sitäkin. Kuten muitakin teollisuuden aloja, palvelualoja, kaupan ja logistiikan aloja, finanssialaa, noin muutamia mainitakseni. Onneksi olen saanut pitkän työurani aikana työskennellä jo useilla eri toimialoilla ja eri toimialojen puolestapuhujana. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana minulla on ollut ilo tehdä laajaa yhteistyötä EK:n toimialaliittojen kanssa, joten en joudu EK:n viestintäjohtajana aloittamaan liittoyhteistyötäkään tyhjältä pöydältä.