Luovuus – ei haahuilua vaan tie uuteen liiketoimintaan

johtaja Paula Varpomaa

Luovuus – ei haahuilua vaan tie uuteen liiketoimintaan

7.4.2022 klo 7.00 |
Paula Varpomaa, johtaja, työelämän kehittäminen

Luovuus ei ole haahuilua. Yrityksissä se tarkoittaa innovaatioita ja kykyä vastata asiakkaiden tarpeisiin. Siksi luovuuteen kannattaa satsata. Osallistu Luova työelämä 2030 -hankkeeseen.

Mikä yhdistää kuvataiteilijaa, lasta legolaatikon äärellä, tuotekehitysinsinööriä tai ketä tahansa itselleen tärkeän aiheen äärellä olevaa ihmistä? Innostuminen, entisen haastaminen ja halu luoda uutta – luovuus.  

Perinteisesti yritysmaailmassa ei ole juuri puhuttu luovuudesta, vaan se on jätetty taiteilijoiden ja mainostoimistojen asiaksi. Se nähdään helposti businessnäkökulmasta tehottomana ja päämäärättömänä ajan hukkana. Väärin!  

Yrityksissä luovuus tarkoittaa ennen kaikkea innovaatioita. Innovaatioiden synnyttäminen t&k- ja innovaatioprosesseilla on jokaisen menestyvän yrityksen tehokasta, uutta liiketoimintaa luovaa toimintaa. Kyse on siitä, miten hyvin yritys pystyy vastaamaan asiakkaiden nopeasti muuttuviin tarpeisiin. Toki samaan aikaan on tärkeää kehittää myös työmenetelmiä ja toimintaa kokonaisuudessaan.

Jokaisessa meissä asuu luovuuden siemen. Joskus se on saattanut jäädä työelämän tiukkojen prosessien jalkoihin tai se on hiipunut yksilöiden erilaisuutta tai epäonnistumisia vieroksuvan johtamiskulttuurin takia.  

Hyvällä johtamisella ajatukset lentoon.

Mutta peliä ei ole menetetty. Luovuutta on mahdollista ruokkia ja kehittää niin yksilö- kuin työyhteisötasolla. Kehittämällä johtamista ja luovuusprosesseja saadaan ajatukset lentoon, voitetaan epäonnistumisen pelko sekä saavutetaan onnistumisen ilo oivalluksen ja innovaation synnyttyä. 

Luova työelämä, logo

Teknologiateollisuus ry on mukana Luova työelämä 2030 -hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä luovuutta suomalaisessa työelämässä. Hanke tarjoaa yksilö- ja yritystason mittarin luovuuden mittaamiseksi sekä työkalupakin luovuuden johtamiseen. Hanketta johtaa MARK Suomen Markkinointiliitto ry, ja se on osa hallituksen TYÖ2030-ohjelmaa. Lue lisää.

Testaa myös luovuuttasi yksilönä tässä osoitteessa. Palautteena saat vinkkejä luovuutesi kehittämiseen. 

Tervetuloa mukaan pilottiyritykseksi.

Teknologiateollisuus etsii myös 10:tä pilottiyritystä testaamaan yritystason hankkeessa kehitettävää luovuusindeksiä. Pilottiyritykselle laaditaan samalla luovuuden johtamisen kehittämissuunnitelma. Näistä yrityksistä toivomme soihdunkantajia, jotka levittävät kokemuksiaan muidenkin hyötykäyttöön. 

Ota yhteyttä:
Johtaja Paula Varpomaa, 040 152 5778
paula.varpomaa@teknologiateollisuus.fi 

 

Luova työelämä, organisaatiot