Turvallisuuden kehittäminen on oiva askel yhteistoimintaan

Sauli Holappa

Turvallisuuden kehittäminen on oiva askel yhteistoimintaan

21.4.2022 klo 7.00 |
Sauli Holappa, asiantuntija, työelämän kehittäminen

Turvallisuuden kehittäminen on yrityksissä hyvä lähtökohta onnistuneelle yhteistoiminnalle. Tule mukaan koulutustilaisuuksiin!

Yhteistoiminta, muutosneuvottelut, paikallinen sopiminen. Tässä muutama teema, jotka aiheuttavat paljon keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Ne voivat aiheuttaa jopa pelkoa ja muita negatiivisia tunteita. Näin vaikka koko toiminta lähtee yhteistyöstä, yhteisöllisyydestä ja kaikkia koskettavista yhteisistä asioista – teemoista, joissa kaikissa soi myönteinen vire.  

Mikäli yhteistoiminta koetaan yrityksen sisällä hankalaksi, voidaan turvallisuutta käyttää hyvänä lähtökohtana yhteisille tavoitteille. Turvallisuus koskettaa kaikkia. Jokainen tapaturma pitää pyrkiä ennaltaehkäisemään, ja tämä on varmasti myös jokaisen tavoite työyhteisössä. Kaikki toivovat pääsevänsä töistä terveenä kotiin, ja samaa toivoo jokainen myös työkavereilleen.

Turvallisuuden kehittämiseen tarvitaan koko henkilöstö.

Turvallisuutta kehittämällä voidaan rakentaa laajemminkin hyvää neuvottelu- ja keskustelukulttuuria. Turvallisuus ainakaan ei ole sidottu minkäänlaisiin ideologisiin näkökohtiin. Siksi sen ympärillä on hyvä rakentaa tasavertaista keskustelukulttuuria, jossa johto, esihenkilöt, työntekijät ja koko organisaatio voivat olla mukana saman pöydän ääressä.

Muistutus kaikille johtajille, esihenkilöille ja muille yritysten vastuuhenkilöille: muistakaa osallistaa koko henkilöstö turvallisuuden kehittämiseen! Vain siten luottamus voi rakentua. Kun tässä onnistutaan, syntyy myös muulle yhteistoiminnalle vankka perusta. Tämän luottamuksen varaan voidaan sopia paikallisia ratkaisuja, jotka turvaavat laajasti yrityksen toiminnan, tukevat työyhteisön hyvinvointia ja takaavat työn jatkuvuuden. Ja tämä voidaan tehdä ilman, että kukaan joutuu pelkäämään häviötä neuvotteluissa.

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto järjestävät Turvallisuuden yhteistoimintaa – yhdessä kohti turvallista työympäristöä -seminaarikiertueen toukokuussa ja syyskuussa. Tapahtumissa keskitytään turvallisuuden yhteistoimintaan asiantuntijapuheenvuorojen sekä keskustelun kautta.

Tule kuulolle – tarjolla tietoa ja työkaluja.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Toivommekin, että paikalle saataisiin niin työnantajien kuin työntekijöidenkin edustajia. Tilaisuuksien tarkoituksena on herättää ajatuksia ja keskustelua, mutta tarjota myös työkaluja turvallisuuden ja yhteistoiminnan kehittämiseen.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä. Voit ilmoittautua mukaan tästä.