Hiilijalanjälki, kuvituskuva.
Uutinen

Jäsenyritys, laskemme hiilijalanjälkesi ilmaiseksi kesän 2023 jäsenetuna

8.6.2023 klo 16.51
Teknologiateollisuus tekee selvitystä jäsenyritystensä hiilijalanjäljestä ja tarjoaa siten jäsenistölleen ilmaisen hiilijalanjälkilaskelman.

Hiilijalanjäljen laskemisesta ja hyödyntämisestä on tullut viime aikoina kiinteä osa monen yrityksen toimintaa.

”Yhä useammin yksittäisille yrityksille tulee asiakkaalta tai arvoketjussa muuten operoivalta toimijalta suoraa painetta vähentää päästöjään tai vähintään mitata niitä. Myös EU:n kestävyysraportoinnin direktiivi uusiutuu ja sen piiriin tulee uusia yrityksiä. Keskeisimpiä uudistuksia on päästöjen pakollinen raportointi vakinoituneen GHG-Protokollan mukaisesti. Hyötyjä hiilijalanjäljen laskemisesta on siis monia”, kertoo projektivastaava Otto Jalas.

Mutta miten päästä hiilijalanjäljen laskemisessa alkuun?

Tähän kysymykseen vastaa Teknologiateollisuuden kesän 2023 jäsenetu: tarjoamme jäsenillemme ilmaisen hiilijalanjälkilaskelman.

Yrityksiltä kerätään kyselyn avulla perustiedot, joiden perusteella Teknologiateollisuus tekee laskelman. Siinä noudatetaan vakiintunutta GHG-protokollan laskentatyyliä, jossa päästöt on luokiteltu Scope 1- ,2- ja 3-luokkiin. Jokaiselle osallistuvalle yritykselle tuotetaan projektissa yrityskohtainen raportti.

Raportti ja laskentatyyli mahdollistavat yritykselle oman toiminnan kriittisen tarkastelun. Missä vaiheessa arvoketjua päästöt syntyvät, mistä ne syntyvät ja miten niitä saa laskettua?

Yrityskohtaisten raporttien lisäksi jokaiselle Teknologiateollisuuden viidelle päätoimialalle laaditaan toimialakohtaiset raportit, jotka sisältävät toimialakohtaiset keskiarvot päästöjen suhteesta henkilöstöön ja liikevaihtoon.

”Tämä uusi referenssipiste mahdollistaa yrityksille oman toiminnan vertailun myös oman toimialan kesiarvoihin. Näin ollen omien vahvuuksien ja kehityskohteiden identifioiminen on huomattavasti helpompaa”, Jalas kannustaa.

Kyselyyn tulee vastata viimeistään 22. kesäkuuta 2023. Mukaan projektiin pääsee tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/6884a933-804b-4615-b93e-27537b730ea5?displayId=Fin2806710

Lisätietoja:

Projektivastaava Otto Jalas, puh. 040 730 7684, otto.jalas@teknologiateollisuus.fi

Lisää aiheesta:

Kestävyysraportointi kehittyy nyt vauhdilla – Tiedätkö, mitä tuleva CSRD-direktiivi tarkoittaa yrityksesi kannalta?