maskit
Uutinen

Tule kehittämään yritysturvallisuutta – pelataan yhdessä yritysturvallisuuspeliä 2.2.2022

12.1.2022 klo 11.47
Nyt on tarjolla uusia näkökulmia ja työkaluja yritysturvallisuuden kehittämiseen! Tule pelaamaan kanssamme digitaalista yritysturvallisuuspeliä, joka on hauska ja tehokas tapa keskustella tästä vaikeasta ja tärkeästä aiheesta.

Yritysturvallisuuspeli on Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton toimeksiannosta kehitetty digitaalinen korttipeli, jonka tarkoituksena on toimia keskustelun sytyttäjänä ja auttaa löytämään konkreettisia keinoja turvallisuuden parantamiseksi. Ilmoittaudu siis mukaan peliwebinaariin, joka pidetään 2. helmikuuta 2022.

Yrityshaastatteluissa havaittiin, että yritykset kaipaavat ratkaisuja nimenomaan yritysturvallisuuden kokonaisuuden hahmottamiseen. Liian usein yritysturvallisuus lokeroituu yksittäisten toimijoiden, työryhmien tai osastojen tekemiseksi. Tällöin turvallisuuden kehittämien ei ole yhteistä jokapäiväistä arkea kuten pitäisi.

Peli on toteutettu perinteisen korttipakan tavoin, joten sitä on helppo lähestyä, vaikka digipelit olisivat uusi asia. Peliä voidaan pelata millä tahansa laitteella, jossa on nettiyhteys. Helpoiten tämä onnistuu henkilökohtaisella älylaitteella, mutta pelata voi myös tietokoneelta.

Korttipakka jakautuu neljään teemaan, jotka ovat tietoturvallisuus, varautuminen ja kriisinhallinta, toiminnan ja tilojen turvallisuus sekä työ- ja henkilöstöturvallisuus. Pelin tavoitteena on löytää yhdessä keskustellen yksi asia, jota pidetään tärkeimpänä kehittämiskohteena. Samoin etsitään konkreettisia toimia tilanteen parantamiseksi.

Pelaamalla saadaan entistä yhtenäisempi näkemys turvallisuuden kehittämisestä.

Pelin avulla halutaan paitsi kehittää yritysturvallisuutta myös osallistaa henkilöstö mahdollisimman laajasti turvallisuuden kehittämiseen, parantaa keskustelukulttuuria ja kehittää yhteistoimintaa.

Pelaamalla saadaan entistä yhtenäisempi näkemys turvallisuuden kehittämisestä. Siksi suosittelemmekin, että peliä pelataan useammin kuin kerran ja mahdollisimman erilaisissa ja monimuotoisissa ryhmissä. Tärkeintä on kuitenkin keskittyä siihen, että havaitut ongelmat korjataan ja sovitut toimenpiteet tehdään.

Yritysturvallisuuspeli lanseerattiin kokeiluun syksyn 2021 aikana, jolloin mukana oli 47 yritystä. Saadun palautteen perusteella peli koettiin erittäin hyödylliseksi ja hyväksi työkaluksi. Asteikolla 1–5, mukana olleet yritykset arvioivat hyödyn käytettyyn aikaan nähden arvosanalla 4,2.

Peli on ilmainen, ja se on vapaasti yritysten käytettävissä. Pelin kokeiluversio on saatavissa topaasia.com-sivuston kautta. Kokeilujakson päättymisen jälkeen sähköposti-ilmoitus Topaasialle riittää, jotta pelin käyttämistä voi jatkaa myös 14 päivän kokeilujakson jälkeen.

Lisätietoa pelistä ja apua sen käyttöönottoon:

Sauli Holappa
Asiantuntija, Työelämän kehittäminen

sauli.holappa@teknologiateollisuus.fi
puh. 044 788 9887

Linkkejä:
Osallistava yritysturvallisuuspeli
Topaasia: Yritysturvallisuus