aikuiskoulutus
Uutinen

Vetytalouden koulutus käynnistyy – toimi nyt!

14.12.2022 klo 15.36

FITech-yliopistoverkoston ja Vetyklusterin valmistelema vetytalouden koulutus on saanut Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskukselta JOTPA:lta 1,5 miljoonan euron rahoituksen vuosille 2023–2024. Ilmoittautuminen ensimmäisille kursseille avautuu 15.12.

Koulutus käynnistyy tammikuussa laaja-alaisella johdantokurssilla vetytalouteen. Kaikenkaikkiaan tarjolla on 20–40 opintopisteen laajuinen kokonaisuus kursseja vetytalouden eri osa-alueilta. Suuri osa kursseista on uusia, ja yliopistot ovat yhdistäneet niissä parhaan osaamisensa. Erityisesti työn ohella opiskelevien kannalta on erinomaista, että valtaosan opinnoista voi tehdä itselle sopivana ajankohtana verkossa. Opetuskielenä on pääosin englanti. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta.   

Lisätietoa koulutuksen sisällöistä ja toteutuksesta löydät liitteenä olevasta esitteestä. FITech-verkoston nettisivuilla avataan 15.12. koulutusta koskeva yksityiskohtaisempi tietopaketti ja ohjeet kurssi-ilmoittautumisille. Koulutus soveltuu sekä omaehtoiseen koulutukseen sekä osaksi yritysten ja muiden organisaatioiden henkilöstön kehittämistä.

– Nyt kannattaa toimia ja investoida osaamiseen, jolle on kasvavassa määrin kysyntä, EU:n innovaatio- ja teollisuuspolitiikan päällikkö Mervi Karikorpi Teknologiateollisuudesta kannustaa.

Koulutuksen valmistelusta ja toteutuksesta vastaa FITech-verkosto, jossa ovat mukana Aalto-yliopisto, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen, Turun ja Vaasan yliopistot sekä LUT-yliopisto ja Åbo Akademi. Tavoitteena on, että myös yritysten asiantuntijoita osallistuu koulutuksen toteutukseen esimerkiksi asiantuntijapuheenvuorojen kautta tai tarjoamalla noin 10 opintopisteen laajuisia oppimisprojekteja yrityslähtöisistä aiheista.  

Koulutuksen esittely

Aiheesta aiemmin

Lisätietoa:
Mervi Karikorpi, 040 741 9801
etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi