shutterstock_593112209.jpg
Uutinen

On aika neuvotella paikallisista palkkaratkaisuista

20.10.2020 klo 18.50
Teknologiateollisuus kannustaa kaikkia jäsenyrityksiään, jotta yrityksissä käytäisiin paikalliset neuvottelut vuoden 2021 palkantarkistuksista. Työehtosopimusten mukaan paikallisista palkkaratkaisuista tulee sopia 15. tammikuuta mennessä, ellei neuvotteluissa sovita paikallisesti muuta aikataulua.

Teknologiateollisuuden työehtosopimusten mukaan palkkojen tarkistamisesta sovitaan ensisijaisesti paikallisesti yritysten omista lähtökohdista. Vaikea taloustilanne korostaa entisestään paikallisten ratkaisujen tarvetta. Työehtosopimusten ns. perälautaan turvaudutaan, jos paikallista palkkaratkaisua ei synny.

Teknologiateollisuus haluaa edistää paikallisten palkkaratkaisujen syntyä myös yhteistyöllä sopimuskumppaniensa kanssa. Teknologiateollisuus sekä Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto ovat laatineet neuvottelujen käymisestä yhteiset kirjeet, jotka on toimitettu jäsenyrityksiin. Teknologiateollisuus ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN järjestivät puolestaan 4. marraskuuta yhteisen koulutuswebinaarin.

Liittojen yhteinen aineisto löytyy myös Teknologiateollisuuden jäsenyrityksille tarkoitetulta Tyosuhdepalvelu.fi-sivustolta. Apua neuvottelujen käymiseen voi lisäksi kysyä asiantuntijoiltamme. Työehtosopimukset löytyvät sekä Työsuhdepalvelusta että www-sivuiltamme.

 

Uutista on päivitetty 11.11.2020.