kaksi hahmoa valojuovia esittävän kankaan edessä Heurekan näyttelyssä.
Uutinen

Rahoitushaku Teknologiateollisuuden jäsenyritysten tekoälyhankkeisiin avautuu

Teknologiateollisuus päätti marraskuussa yhteensä 13,2 miljoonan euron investoinnista tekoälyn hyödyntämisen vauhdittamiseen. Rahoitushauista ensimmäisenä avautuu Teknologiateollisuuden jäsenyritysten tekoälyhankkeille suunnattu siemenrahoitus. Myös investointiin sisältyvä yritysvetoinen tekoälyverkosto AI Finland on käynnistämässä toimintaansa.

Teknologiateollisuus ry päätti marraskuussa 2023 kymmenen miljoonan euron investoinnista tekoälyn hyödyntämisen vauhdittamiseen Suomessa. Lisäksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö lahjoitti 3,2 miljoonaa euroa Aalto-yliopistoon perustettavaan uuteen tekoälytutkimuksen keskukseen.

Panostuksen tavoitteena on lisätä tekoälyn käyttöönottoa ja kehittämistä suomalaisissa teknologiayrityksessä, vahvistaa soveltavaa tutkimusta sekä houkutella tekoälyosaajia Suomeen.

Haku yritysten tekoälyhankkeiden siemenrahoitukseen avautuu

Investoinnista 2,8 miljoonaa euroa kohdentuu siemenrahoituksena Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritysten ja näiden ryhmittymien tekoälyyn liittyville kehittämis- ja käyttöönottohankkeille. Yhden yrityksen saama rahoitus on enintään 15 prosenttia yritykselle hankkeesta koituneista hyväksyttävistä kustannuksista, kuitenkin korkeintaan 50 000 euroa per hanke.

Siemenrahoituksen tarkoituksena on kiihdyttää tekoälyratkaisujen kehitystä ja käyttöönottoa teknologiateollisuuden toimialojen yrityksissä, kannustaa yrityksiä tekoälyinvestointeihin ja näin vahvistaa Suomen talouden pitkän aikavälin kestävän kasvun edellytyksiä. 

Rahoitushaku yritysten kehityshankkeisiin on nyt avoinna. Haut kansainvälisten huippuosaajien tutkimukseen ja korkeakouluopiskelijoiden lopputyöstipendeihin avautuvat myös lähiaikoina. Voit seurata hankkeen etenemistä täältä.

Yritysvetoinen AI Finland -verkosto käynnistää toimintansa

Myös yritysvetoinen tekoälyverkosto AI Finland on käynnistämässä toimintaansa johtajaksi valitun Karoliina Partasen vetämänä.

Teknologiateollisuuden tekoälyinvestointi jakautuu seuraavasti:

Piirakkakuva, jossa näkyy 13,2 miljoonan investoinnin jakautuminen hankkeen eri osioiden. Informaatio sama kuin edellä bullet-listassa.

Lisätietoja:

Matti Mannonen, johtaja, Teknologiateollisuus ry, puh. 040 544 7047, matti.mannonen@teknologiateollisuus.fi

Hakuohjeet ja lisätietoja rahoitushauista löytyy kootusti hankkeen verkkosivuilta ja suoraan siemenrahoituksen hakusivulta.

Tietoisku (online) rahoitushankkeesta 12.3.: Teknologiateollisuuden tekoälyinvestoinnin mahdollisuudet jäsenyrityksille, opiskelijoille ja yliopistoille  (Lisätietoja ja ilmoittautuminen)

Lisää aiheesta: