MustRead

21
Elo
MustRead
Kansainvälisissä ilmastoneuvottelupöydissä EU:ta viimeiset viisi vuotta edustanut Elina Bardram vaatii päättäjiä ottamaan ihmisten huolet tosissaan. Muutoin tuloksena on entistä pahempi yhteiskunnan kahtiajako ja ennen kaikkea tappio ilmastotaistelussa.
18
Heinä
MustRead
Euroopan vetovoima ei ole patenttimäärissä mitattuna kadonnut mihinkään. Patentit auttavat muuttamaan innovaatiot taloudellisiksi menestystarinoiksi, mutta nykyinen jäsenmaakohtainen järjestelmä on hidas, kallis ja oikeusturvaltaan heikko. Ratkaisu EU-maiden kilpailukyvyn parantamiseen roikkuu yhden oikeustapauksen päässä.
09
Heinä
MustRead
Suomen hallituksen kokemattomuus kostautui EU:n nimityspelissä. Pohjoismaille on luvassa tällä vaalikaudella kylmää kyytiä, mutta parlamentissa suomalaiset ovat sentään paremmissa asemissa kuin koskaan aiemmin.
01
Heinä
MustRead
Yhtenäisyys, kestävyys ja kokonaisvaltaisuus. Siinä Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tunnussanat. Mutta se, kuinka Suomi puolen vuoden urakastaan suoriutuu, on lopulta monen sattuman summa. Vähän kuin EU-suurlähettiläs Rislakin oma urakin.
25
Kesä
MustRead
BRYSSEL. Pienen Suomen ääni uhkaa kuulua EU-päätöksenteossa tulevaisuudessa entistä huonommin, jos Brysseliin ei saada eläköityvien tilalle tarpeeksi uusia suomalaisia. EU-pääkaupungin on vaikea houkutella milleniaalien parhaita osaajia, ellei se muuta kestämätöntä työkulttuuriaan.
19
Kesä
MustRead
EU-jäsenmaiden on määrä päättää juhannuksen EU-huippukokouksessa kenestä tulee Euroopan komission uusi puheenjohtaja. Tehtävä on tällä kertaa vaikeampi kuin koskaan aikaisemmin ja lopputulos ratkaisee myös kärkiehdokasmallin kohtalon.
06
Kesä
MustRead
Ranskan presidentti Emmanuel Macron jättää EU:n huippuvirkanimityksiin tänä kesänä historiallisen suuren jäljen. Mutta koko Euroopan johtajaksi Macronista ei ole, ja siksi hänen esityksensä EU:n uudistamisesta jäävät suurelta osin paperille.
28
Touko
MustRead
Alkavalla vaalikaudella tarvitaan paljon enemmän jalkatyötä, aikaa ja kyyneleitäkin, että EU-lait saadaan maaliin. Vaikka EU:ta hajottavat voimat onnistuisivat muodostamaan yhden ison ryhmän, ryhmä ei sisäisen hajanaisuuden takia pystyisi hyödyntämään kokoaan päätöksenteossa.
07
Touko
MustRead
Liittovaltiokeskustelu on komission varapuheenjohtaja Kataisen mielestä hyödytöntä, sen sijaan kysyntäperusteinen integraatio on hänen kaudellaan edennyt kuin juna monella sektorilla. Ensi kaudella harpataan eteenpäin yhteisen puolustuksen ja turvallisuuden saralla.
09
Huhti
MustRead
Akut ovat nousseet kuumaksi puheenaiheeksi Brysselissä. Suomi nähdään akkubisneksen Eldoradona, mutta Eurooppa myöhästyi startista ja rahapula vaivaa. Euroopalla on kuitenkin puolellaan kaksi valttia, joihin satsaamalla se voi pärjätä, kun akut täyttävät maailman.

Sivut