MustRead

15
Helmi
MustRead
Digitaaliset sisämarkkinat voisivat olla yli 400 miljardin euron rahakone. Edistysaskeleita on otettu, mutta isot asiat ovat juuttuneet omiaan suojelevan etelän ja ketterän Pohjolan kiistelyyn. Euroopan on nyt päätettävä, mihin tehtävään se haluaa teknologian valjastaa.
07
Helmi
MustRead
Eurooppa saa kontolleen vain tekoälyn ongelmat, jos emme ole kehityksen etujoukoissa, sanoo EU:n tekoälytyöryhmää johtava Pekka Ala-Pietilä.
29
Tammi
MustRead
Kuluva vuosi on EU:n supervuosi. Samalla se on Suomelle ainutkertainen paikka vaikuttaa unionin tulevaisuuteen. Nyt Brysselissä kysytään, ymmärretäänkö tätä kotimaassa. Jos unioni halutaan pelastaa, EU-tasolla pitää ensi vaalikaudella keskittyä säkenöivien visioiden sijaan perusasioihin, jotka unioni osaa.
25
Tammi
MustRead
Suomen Nato-kumppanuus täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Suhde on tänään sekä samanlainen että tyystin erilainen kuin neljännesvuosisata sitten, linjaa Suomen Nato-edustustoa johtava Piritta Asunmaa. Suomesta ollaan Nato-maiden keskuudessa nyt kiinnostuneempia kuin koskaan.
16
Tammi
MustRead
Jäsenmaat katsovat EU-rahoja entistä tiukemmin kansallisten lasien läpi. Kevään EU-vaalien jälkeen rahanjaon uudistaminen voi olla vieläkin vaikeampaa. Mahdollista on jopa, että EU:lle käy kuin Trumpin hallinnolle – se joudutaan sulkemaan.
07
Tammi
MustRead
Seuraavalla EU-vaalikaudella luvassa on poliittinen taistelu ydinvoimasta ja sen asemasta osana Euroopan hiilineutraalia sähköntuotantoa. Jos ydinvoima halutaan pitää osana Euroopan energiapalettia, myös tekniikan pitää pysyä omissa käsissä.